Fiske

Engerdal er kjent for sin fine natur, hvor villmark ennå finnes. Her er øde skoger, mektige fjell, blinkende vann og elver. Sportsfiske byr på enorme muligheter i Engerdal. Godt over 800 sjøer, tjern, bekker og åer byr på et eldorado for de som søker gode fiskeopplevelser

Fisker i Femundselva Engerdal kommune  Lengst sør i kommunen finner man Rødalen, hvor man kan fiske ørret og røye av topp kvalitet i flotte fjellområder. Engeren er en stor innsjø i den sørlige delen av kommunen. Sjøen inneholder hele 9 ulike fiskearter, hvor siken er den mest tallrike. I Engeren er det gode muligheter for å få storørret. Engerå er en liten elv som kommer fra Litj Engeren og renner ut i Engeren. Engeråa er viden kjent som fluefiskeelv. Her er det muligheter for å få både harr og ørret over kiloen. Drar man lenger nordover kommer man til Norges største statsallmenningen. Dette er enormt område på 1,8 mill dekar med over 800 sjøer, tjern, bekker og åer. Her ligger den berømte og populære nasjonalparken; Femundsmarka nasjonalpark, som er kjent for sine gode fiskemuligheter og flotte turterreng. Er du på jakt etter de virkelig store ørretruggene, vil trollingfiske i blant annet Femund og Isteren være et godt valg. Også Femundselva er en meget god fiskeelv som bør oppleves!

Engerdal er kjent for sitt enestående sportsfiske. Årlig kommer 10-11 tusen tilreisende for å prøve lykken i våre elver og sjøer. De naturgitte mulighetene er gode, men i tillegg driver Engerdal fjellstyre og de lokale fiskeforeningene i de privateide områdene et meget aktivt kultiveringsarbeid.
 
Fiske i Engerdal organiseres i dag gjennom 5 foreninger/organisasjoner:
 
Engerdal Fjellstyre Statsallmenningen
 
Engersjø Fiskeforening Engeren
 
Hylleråsen Fiskeforening Rødalen, Røavassdraget
 
Engerdal Grunneierforening Engerå med Litj Engeren
 
Isteren Fiskesameie BA Isteren
 

Kontakt oss

Katrine Kleiven
Konsulent
E-post
Telefon 40 02 49 03
Til toppen