Nasjonalparkkommune

Engerdal er kanskje mest kjent for Femundsmarka Nasjonalpark og idrettshelten Gjermund Eggen. Han satte kommunen på verdenskartet med sine 3 VM-medaljer i gull i 1966.

Setra ved Gutulia hvor det er laget universell utforming på stien opp fra sjøen Jan Nordvålen Engerdal nasjonalparkkommune har i tillegg til sine to nasjonalparker; Femundsmarka nasjonalpark og Gutulia nasjonalpark (Norges første universelt utformede nasjonalpark), flere verneområder. Nasjonalparkene og verneområdene er med på å sette sitt preg på Engerdal.  Her finnes uendelige turmuligheter både sommer- og vinterstid. Engerdal har vennlige og lettgåtte fjell og hele 67 topper på 1000 moh. eller mer.

 

 

Turistkontoret vårt drives av Destinasjon Femund Engerdal. De har en egen landingsside for deg som er opptatt av Nasjonalparkkommune, og her får du mer informasjon om overnattingssteder, tips på hva du kan gjøre og se i Engerdal. Klikk deg inn på siden og la deg inspirere

 

Les mer om Nasjonalparkene i boksene under

Femundsmarka Nasjonalpark                                 Gutulia Nasjonalpark

 

Les mer om nasjonalparkene i Norge - nasjonalparker.no

Engerdal består hovedsakelig av fjellvidder, sjøer, elver og skog, og denne villmarka ligger hovedsakelig 600-800 moh. I Engerdal finnes Norges sørligste samiske reindrift, og reinen kan ofte sees i den nordre halvdelen av kommunen.

Vi har et utrolig rikt fiske med godt over 900 sjøer, tjern, elver og bekker som det kan fiskes i. Arealene er også store, så ønsker du stillhet og ro vil du finne det hos oss. Fiskekort kjøper du enkelt av Engerdal Fjellstyre eller en av deres forhandlere som selger dette gjennom inatur.no

I Engerdal er det god plass til alle som ønsker å komme, og vi deler gjerne vår flotte natur med deg!

Til toppen