Tilgjengelighet

Vi ønsker at innholdet på www.engerdal.kommune.no skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av funksjonsevne.

I oktober 2022 lanserte Digdir en løsning for tilgjengelighetserklæring, som alle virksomheter i offentlig sektor plikter å ha på plass på sine nettsteder innen 1. februar 2023.

Engerdal kommune er ansvarlig for denne nettsiden, og vi ønsker at alle skal oppleve at nettsiden er brukervennlig. Derfor arbeider vi kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen, og benytter relevante standarder for tilgjengelighet.

Tilgjengelighetserklæring - Engerdal kommune

Tegning av figur med dokument - Klikk for stort bilde uutilsynet.no

Krav og retningslinjer

Retningslinjene for tilgang til webinnhold (WCAG) definerer krav for å forbedre tilgjengeligheten for personer med nedsatt funksjonsevne. Les den her

Oversikt over gjeldende krav og regelverk for universell utforming av nettsider - uutilsynet.no 

Kjente begrensninger og mangler

Selv om vi gjør vårt beste for at alt innhold på Engerdal.kommune.no skal være tilgjengelig, vet vi at det er noen mangler, som for eksempel:

Word- og PDF-dokumenter. Enkelte dokumenter kan ha mangler i formatering og bilder eller illustrasjoner. Vi følger løpende opp tilbakemeldinger fra brukere og fanger opp feil når vi oppdaterer innhold.

Tredjepartsløsninger som Engerdal.kommune.no bruker, kan ha mangler med hensyn til tilgjengelighet. Alle tredjepartsløsninger har egne tilgjengelighetserklæringer som beskriver status for tilgjengelighet.

 

Gi oss tilbakemelding

Opplever du som bruker av nettstedet at innholdet ikke fungerer som det skal, eller at språket er vanskelig å forstå? Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om tilgjengelighet!

 

Hvordan kan du gi tilbakemelding?

Det er flere måter du kan gi tilbakemelding på:

  • Fant du det du lette etter nederst på nettsidene (tommel opp eller tommel ned).
  • Send e-post til postmottak@Engerdal.kommune.no
  • Ring Engerdal kommunes sentralbord på telefon 62459600
Til toppen