Informasjonsside korona

Her vil du finne aktuelt om korona.  Nederst vil du også finne publiserte nyhetsartikler

Vi har alle et ansvar for å minske smitten av koronaviruset. Vær nøye med håndvask, host i armkroken, bruk engangsservietter og bli hjemme hvis du har symptom på luftveisinfeksjon. 

 

Aktuelt:

Smitterapport pr 02.11.21 og informasjon om lokale tiltak

Kommunelegene kan melde om ytterligere 3 positive tilfeller av Covid-19 i vår kommune, og vi er nå oppe i 5 påviste tilfeller som sitter i isolasjon.

Kommunelegene bekrefter at det nå er to påviste tilfeller av Covid-19 i vår kommune

Helsemyndighetene har besluttet at kommunene skal jobbe etter nedjustert smittesporing, som nå er vår strategi i en normal hverdag med forhøyet beredskap.  Vi har i dag gjennomført testing av alle nærkontakter.

Informasjon om dose 3

Regjeringen har nå besluttet at i tillegg til personer i høyrisikogrupper, skal alle personer over 65 år tilbys en 3.vaksinedose. Målet er å gi forsterket og forlenget beskyttelse mot Covid-19 til eldre personer.

Border crossing to Norway open at midtnight, night to 6. October

The Government has decided that all border crossings to Norway should be opened simultaneously at midnight, night to 6. October.  

Grensene åpner natt til 6. oktober

Regjeringen har bestemt at alle grenseoverganger til Norge skal åpnes samtidig ved midnatt, natt til 6. oktober.

Grensene åpner innen 6. oktober

Alle grenseoverganger i Innlandet skal åpnes samtidig, det vil si innen 6. oktober. Krav om test på grensen videreføres for reisende som kommer fra områder med karanteneplikt og uvaksinerte. Alle fullvaksinerte slipper karantene og testing.

Hva gjør du når du får luftveissymptomer?

Norge har gjenåpnet, men hva gjør du hvis du får luftveissymptomer? FHI har laget en skjematisk oversikt over hvordan man forholder seg som henholdsvis barn og voksen ved luftveissymptomer. Reglene gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått Covid-19.

Grenseoverganger i Innlandet

Kommunen opplever nå økende antall henvendelser om grensepassering. Det er ikke opp til Engerdal kommune å avgjøre når grenseovergangene til Sverige åpner.

Grenseoverganger i Innlandet

Kommunen opplever nå økende antall henvendelser om grensepassering. Det er ikke opp til Engerdal kommune å avgjøre når grenseovergangene til Sverige åpner.

Norge går over til normal hverdag med økt beredskap

Lørdag 25. september 2021 klokken 16.00 går vi over til en normal hverdag med økt beredskap. Dette betyr at alle restriksjoner innenlands fjernes, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med Covid-19. Meteren gjelder ikke lenger og vi kan da være sammen på samme måte som tidligere. 

Kontakt oss

Andreas Stallvik
Kommunalsjef Helse/velferd og Oppvekst
E-post
Telefon 942 87 292
Odd Magnar Opgård
Kommunalsjef STU og Teknisk
E-post
Telefon 400 24 906
Line Storsnes
Ordfører
E-post
Telefon 481 44 668
Geir Sverdrup
Kommunedirektør
E-post
Telefon 918 01 148
Til toppen