Informasjonsside korona

Her vil du finne aktuelt om korona.  Nederst vil du også finne publiserte nyhetsartikler

Vi har alle et ansvar for å minske smitten av koronaviruset. Vær nøye med håndvask, host i armkroken, bruk engangsservietter og bli hjemme hvis du har symptom på luftveisinfeksjon. 

 

Aktuelt:

Smittestatus pr 05.11.21 og oversikt over tiltak

Kommunelegene opplyser at vi nå har 9 påviste tilfeller av Covid-19 i vår kommune. Alle er isolert etter gjeldende retningslinjer. Vi har valgt en bred tilnærming til testing både av vaksinerte og uvaksinerte nærkontakter. Vi ønsker å presisere at det fortsatt skal være lav terskel for testing ved symptomer.

Smitterapport pr 02.11.21 og informasjon om lokale tiltak

Kommunelegene kan melde om ytterligere 3 positive tilfeller av Covid-19 i vår kommune, og vi er nå oppe i 5 påviste tilfeller som sitter i isolasjon.

Kommunelegene bekrefter at det nå er to påviste tilfeller av Covid-19 i vår kommune

Helsemyndighetene har besluttet at kommunene skal jobbe etter nedjustert smittesporing, som nå er vår strategi i en normal hverdag med forhøyet beredskap.  Vi har i dag gjennomført testing av alle nærkontakter.

Informasjon om dose 3

Regjeringen har nå besluttet at i tillegg til personer i høyrisikogrupper, skal alle personer over 65 år tilbys en 3.vaksinedose. Målet er å gi forsterket og forlenget beskyttelse mot Covid-19 til eldre personer.

Border crossing to Norway open at midtnight, night to 6. October

The Government has decided that all border crossings to Norway should be opened simultaneously at midnight, night to 6. October.  

Grensene åpner natt til 6. oktober

Regjeringen har bestemt at alle grenseoverganger til Norge skal åpnes samtidig ved midnatt, natt til 6. oktober.

Grensene åpner innen 6. oktober

Alle grenseoverganger i Innlandet skal åpnes samtidig, det vil si innen 6. oktober. Krav om test på grensen videreføres for reisende som kommer fra områder med karanteneplikt og uvaksinerte. Alle fullvaksinerte slipper karantene og testing.

Hva gjør du når du får luftveissymptomer?

Norge har gjenåpnet, men hva gjør du hvis du får luftveissymptomer? FHI har laget en skjematisk oversikt over hvordan man forholder seg som henholdsvis barn og voksen ved luftveissymptomer. Reglene gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått Covid-19.

Grenseoverganger i Innlandet

Kommunen opplever nå økende antall henvendelser om grensepassering. Det er ikke opp til Engerdal kommune å avgjøre når grenseovergangene til Sverige åpner.

Grenseoverganger i Innlandet

Kommunen opplever nå økende antall henvendelser om grensepassering. Det er ikke opp til Engerdal kommune å avgjøre når grenseovergangene til Sverige åpner.

Kontakt oss

Andreas Stallvik
Assisterende kommunedirektør
E-post
Telefon 94 28 72 92
Odd Magnar Opgård
Kommunalsjef STU og Teknisk
E-post
Telefon 40 02 49 06
Line Storsnes
Ordfører
E-post
Telefon 48 14 46 68
Geir Sverdrup
Kommunedirektør
E-post
Telefon 91 80 11 48
Til toppen