Informasjonsside korona

Her vil du finne aktuelt om korona.  Nederst vil du også finne publiserte nyhetsartikler

Vi har alle et ansvar for å minske smitten av koronaviruset. Vær nøye med håndvask, host i armkroken, bruk engangsservietter og bli hjemme hvis du har symptom på luftveisinfeksjon. 

 

Aktuelt:

Smittestatus pr 07.01 og informasjon om nye vaksinasjonsdager

Kommunelegen bekrefter at det nå er 16 påviste tilfeller av Covid som sitter i isolasjon i vår kommune. Flere av disse er i ferd med å avslutte sin isolasjon de nærmeste dagene, samtidig er det nye nærkontakter som forventes å bli positive kommende dager. Det bli nye vaksinasjonsdatoer 21.01 og 08.02.

Status koronavaksinering

Til nå har vi satt 507 koronavaksiner i Engerdal.  154 er fullvaksinert.

Det blir ikke drop-in vaksine resten av dagen i dag og i morgen

På grunn av stor oppslutning på vaksinering torsdag er vi dessverre tom for doser, og stenger for drop-in resten av dagen og fredag. Ny dag vil bli annonsert snarest. Beklager ulempen dette medfører for våre innbyggere, men alle som er klare for dose 3 vil få tilbud innen få uker.      

Laboratoriet stengt unntatt for øyeblikkelig hjelp 6. og 7. januar 2022

På grunn av vaksinering i Fjellvang 6. og 7. januar blir Laboratoriet stengt med unntak av prøver tilknyttet øyeblikkelig hjelp,  torsdag og fredag denne uka.  

Informasjon om smittestatus og vaksinasjon pr 04.01.22

Engerdal kommune har pr 4. januar 12 påviste tilfeller av Covid som sitter i isolasjon i vår kommune. Legetjenesten overvåker smittesituasjonen nøye, og det forventes flere positive prøvesvar kommende dager. Det er pr nå ikke bekreftet hvilken virusvariant det dreier seg om. De fleste av tilfellene har kjent smittevei. Det er ikke meldt om alvorlig sykdomsforløp blant de smittede.

Smitteutbrudd i Engerdal

Vi har nå et pågående smitteutbrudd i Engerdal med påfølgende testing og smittesporing.

Informasjon om smittestatus pr 28.12.2021

Det er meldt om ytterligere 4 positive tilfeller pr 28.12.  Alle fra uke 50 er nå friskmeldt og ute av isolasjon. Det er nå synkende smittetrend i vår kommune.

Juleinformasjon og smittestatus fra legetjenesten

Det er for tiden 12 personer som sitter i isolasjon med påvist smitte i vår kommune. Vi har fått bekreftet at det dreier seg om Omikron-varianten.  

Informasjon om smittestatus pr. 17.12.21

Kommunelegen bekrefter at det er ytterligere 2 nye positive tilfeller av Covid-19 i Engerdal. Status er nå 6 som sitter i isolasjon, mens 1 innbygger er testet og følges opp i en annen kommune.  Alle nærkontakter er satt i karantene i henhold til retningslinjer. 

Koronasituasjon pr 16. desember 2021

Vi har 3 positive som får oppfølging i egen kommune og 1 tilfelle som mottar oppfølging i annen kommune.

Kontakt oss

Andreas Stallvik
Assisterende kommunedirektør
E-post
Telefon 94 28 72 92
Odd Magnar Opgård
Kommunalsjef STU og Teknisk
E-post
Telefon 40 02 49 06
Line Storsnes
Ordfører
E-post
Telefon 48 14 46 68
Geir Sverdrup
Kommunedirektør
E-post
Telefon 91 80 11 48
Til toppen