Stor vårkonsert, stor oppslutning, stor opplevelse

Søndag kl. 17:00 var tribunene så godt som fulle, og bak scenen stor det nærmere 80 aktører klare for å løfte taket i Engerdalshallen.

alle deltakere på scenen - Klikk for stort bilde Privat

Med lyd, lys og scene fra Westgård Lyd og Leven, med Jørund Westgård i spissen, var Engerdalshallen forvandlet fra idrettshall til kulturhus denne kvelden, og det profesjonelle uttrykket levde utøverne på scenen opp til gjennom hele konserten. Engerdal kulturskole har dette halvåret jobbet iherdig fram mot denne konserten, som de kalte for «Stor vårkonsert», og med seg hadde de Engeren sanglag, Engerdal Hornmusikkforening, Engerdal spellemannslag og Engerdal trekkspillklubb. Barn, voksne og godt voksne i skjønn forening samlet seg på scenen om dansen og musikken denne kvelden, og beviste hva vi kan få til med gode samarbeid.

Se bildekarusell nederst i artikkelen

Kulturskoleelevene fungerte som solister og i samspill sammen med de frivillige sang- og musikklagene som var invitert med på konserten, men åpningsnummeret det var det kulturskolens dansegruppe som stod for. Siden januar har disse deltatt på dans med undervisning av danselærer Oleksandra Popovkina, og det var imponerende å se hva de hadde fått til på denne tiden. Fra en mørklagt sal var det dansegruppen som stille entret scenen, og i det musikken startet ventet det ene imponerende danseuttrykket etter det andre. Kulturskolen inviterte med seg publikum på allsang med sangen «Barn av regnbuen», og etter dette var det en gruppe elever fra kulturskolen som imponerte med fremføringen av låta «Vestlandet».

Og fortsettelsen av konserten var det ene fantastiske innslaget etter det andre. Engerdal trekkspillklubb og Engerdal spellemannslag entret scenen med et eget innslag, før kulturskoleelevene kom opp på scenen og deltok. Dette var den gjennomgående formen på hele konserten, før det hele kulminerte i fellesnummerne der alle lagene og elevene samlet seg på scenen og fremførte «Lars Linkrifot» og til slutt, på strålende vis takket både artister og publikum for musikken og dansen med «Thank you for the music». Taket løftet seg, og aktørene ble takket med stående applaus.

Det skjedde store ting i salen denne kvelden. Musikkmøter, generasjonsmøter, møter på tvers av alder og nivå, skaper noe av de flotteste opplevelsene – denne kvelden lever vi lenge på! 
 

Til toppen