Kompetansenettverk lokalmat øst - kurstilbud høsten 2023

Kompetansenettverk lokalmat øst inviterer til spennende kurs både digitalt og fysisk til høsten, blant annet hvordan lage surdeigsbrød, spekematproduksjon, pakking og merking av lokalmat og mye mer.

 

 

Nofima.no

Surdeig grunnkurs (digitalt)

Kurset tar for seg grunnleggende teori om oppstart av surdeig/spontansurdeig, kunnskap som kan være avgjørende for å lykkes med surdeig.

 

Dato: 29. august 2023 - kl 10:00-13:00 Påmeldingsfrist: 24. august 2023

Kontaktperson: Fredrik Andresen, fredrik.andresen@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Surdeig – litt videre

På dette kurset ser vi nærmere på det grunnleggende innenfor surdeig og praktisk bruk av surdeig i bakeriet. Videregående kurs i surdeigsbaking som går over to dager, og er en kombinasjon av praksis og teori.

 Dato: 5.-6. september 2023    Påmeldingsfrist: 29. august 2023

Kontaktperson: Fredrik Andresen, fredrik.andresen@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Nettkurs: Lær om pakking og merking av egne lokalmatprodukter

Benytt anledningen til å få en personlig forståelse for hvordan du skal næringsberegne dine produkter etter gjeldende krav.

 Dato: 5. september 2023 - kl 10:00-14:00   Påmeldingsfrist: 1. september 2023

Kontaktperson: Tom Chr Johannessen, tom.chr.johannessen@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon

Dette kurset vil ta for seg produksjon og teori av «nye» og tradisjonelle spekematprodukter, og hva som er de største ulikhetene på spekemat i land vi ønsker å sammenligne oss med.

 Dato: 12.-13. september 2023     Påmeldingsfrist: 30. august 2023

Kontaktperson: Tom Chr Johannessen, tom.chr.johannessen@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Syltetøy- og geléproduksjon

Du får grunnleggende kompetanse om syltetøy- og geléproduksjon, og hvordan du kan oppnå stabile og gode produkter.

 Dato: 20.-21. september 2023       Påmeldingsfrist: 12. september 2023

Kontaktperson: Cecilia M. Kippe, cecilia.kippe@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Innførinskurs i baking

Dette er et kurs for nybegynnere der man ser på det grunnleggende i bakefaget. Hovedinnhold vil ligge på generell bakekunnskap og baketeknikker. Dagene vil hovedsakelig bestå av praktisk baking med noe teori.

 Dato: 26.-27. september 2023       Påmeldingsfrist: 14. september 2023

Kontaktperson: Fredrik Andresen, fredrik.andresen@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Introduksjon i mattrygghet og HACCP for serveringsbedrifter og kaféer (digitalt)

For alle som håndterer mat profesjonelt er det helt avgjørende at maten ikke påfører sykdom til de som spiser den. Kurset gir kunnskap om risko ved egen produksjon og hvordan god tilrettelegging av hygiene er nødvendig.

 Dato: 17. oktober - kl 10:00-13:00       Påmeldingsfrist: 13. oktober 2023

Kontaktperson: Gro H. Kleiberg, gro.h.kleiberg@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

Kurs i mattrygghet og HACCP

Dette er et heldagskurs på Nofima. Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP-metoden. Dette kurset går mer i dybden enn det digitalet kurs i oktober.

 Dato: 2. november 2023      Påmeldingsfrist: 27. oktober 2023

Kontaktperson: Gro H. Kleiberg, gro.h.kleiberg@nofima.no

For mer informasjon klikk her

 

 

Til toppen