Ekstremværet Hans – Rødt farenivå!

Det er varsel på rødt nivå om jord, flomskred og flomfare fra mandag den 7.august. Ordfører Line Storsnes sier at vi skal følge situasjonen nøye og kommunen har satt krisestab.

Ekstremværet Hans er på veg og det er sendt ut farevarsel for nedbør, flom og skred Meterologisk institutt

Det er ventet ekstremvær og store nedbørsmengder i Innlandet mandag og tirsdag. For Engerdal ser det ut til at regnværet starter mandag og fortsetter utover dagen med økning utover ettermiddagen. Også tirsdag og onsdag vil ha betydelig nedbør. Som Statsforvalteren skriver er det en fare for redusert fremkommelighet og det bes om at nødvendigheten av reiser vurderes. Vær klar over at fremkommeligheter kan være redusert og veier kan bli stengt på kort varsel. Unødvendig ferdsel bør unngås. Planlegg for at veier kan bli stengt og at strøm, telefon og internett kan bli borte i perioder.

 

Hva bør du gjøre?

  • Vann i kjelleren: - ringer du brannvesen 62 43 32 30
  • Ikke vann i kranen:  – ring teknisk vakttelefon  95 85 56 20
  • Stengte veier: -  ring  96 62 50 57
  • Trøbbel med kloakk:  - ring 62 35 50 00 
  • Sykdom – ring 113 hvis det er akutt eller 116117. Skulle mobilnettet bli utilgjengelig så og du blir akutt syk så oppsøk Engerdal helse og omsorgssenter på Drevsjø.

Les mer på Statsforvalteren Innlandet sine sider: Statsforvalteren Innlandet - Samfunnssikkerhet og beredskap - Ekstremværet Hans her.

Følg med på www.varsom.no og www.yr.no

Til toppen