Om Engerdal

Det er vanskelig å IKKE like kommunen vår.

Engerdal ble egen kommune i 1911, etter en sammenslåing av 4 grender fra kommunene Trysil, Rendalen, Tolga og Røros.

originalbildet - Klikk for stort bildeBildet Motivet er fra Galtåsknappen mot Isteren. Femund ser du i høyre side på bildet. Jan Nordvålen   

I Engerdal er det trygt og godt og vokse opp. Vi har ei flott skole på Engerdalssetra og barnehage både på Drevsjø og i Engerdal sentrum. I tillegg en privat barnehage i Sømådal.

Engerdal er kanskje mest kjent for Femundsmarka Nasjonalpark og skihelten Gjermund Eggen.

Vi har et utrolig rikt fiske med godt over 800 vann og elver som det kan fiskes i. Arealene er også store, så ønsker du stillhet og ro vil du finne det hos oss.

I Engerdal finnes Norges sørligste samiske reindrift, og reinen kan ofte sees i den nordre halvdelen av kommunen.

Næringsliv
Utmark, jord, skog og reiseliv er viktig for næringslivet i kommunen. Største arbeidsplassen er likevel  Engerdal kommune. SSiE - Departementenes Servicesenter Engerdal som er en telefontjeneste for statlige virksomheter har også blitt en betydelige og stor arbeidsplass i engerdalsmålestokk. 

 
Kultur
Det er et rikt kulturliv i Engerdal. Vi har grupper/lag/foreninger innenfor de fleste sjangerne. Kulturskolen i kommunen gir også et veldig godt tilbud til ungene. 

 
Idrett
Den mest kjente idrettshelten i Engerdal er uten tvil Gjermund Eggen. Han satte kommunen på verdenskartet med sine 3 VM-medaljer i gull i 1966. I hans fotefar gror det godt både i sommer og vinteridretten. Her der det et godt tilbud til alle som ønsker.

 
God plass
Engerdal består hovedsakelig av fjellvidder, sjøer, elver og skog. Under en prosent av arealet er dyrket mark eller bebyggelse, en tredjedel er produktiv skog og resten er fjell, vann og uproduktiv skogmark. Denne villmarka ligger hovedsakelig 600-800 moh.

Her er det god plass til alle som ønsker å komme hit og vi deler gjerne arealet med flere. Gledelig er det også at mange hytteeiere bygger seg hytte i vår vakre kommune.

Til toppen