Fias - tømmeruter 2014

Miljokalender2014_web
FIAS - Fjellregionen interkommunale avfallsselskap melder om at Miljøkalenderen for 2014 med tømmeplan og sorteringsveileder ble delt ut til alle husstander før jul.

​Det er noen endringer i både ruter og åpningstider på gjenvinningsstasjonen, så det er viktig å sjekke hvilke endringer som gjelder der du bor.
- Noen ruter får henting av restavfall både uke 1 og 2
- Noen abonnenter i Os og Tolga får ny hentedag
- Utvidet åpningstid i Folldal, Alvdal, Os og Drevsjø.

Ta kontakt med FIAS dersom du ikke har fått kalender, tlf. 62 49 48 00.

Fra juli 2014 starter FIAS innsamling av husholdningsplast, og plast er derfor et gjennomgående tema i kalenderen. Kalenderen inneholder praktiske tips for deg som skal i gang med mer kildesortering, og informasjon som kan gi motivasjon til å endre daglige rutiner. Målet er å samle inn 20 kg. plast pr. husstand pr. år. Beregninger viser at FIAS da kan redusere sine CO2-utslipp med nesten 20%, uten merkbar økning av renovasjonsgebyret.  Vi skal samle inn ren og tørr plastemballasje, og det vil bli delt ut blanke, perforerte sekker sammen med sekkene for restavfall og papir i løpet av mai.

Innsamling av plast medfører noen endringer i de faste innsamlingsrutene. Det er fortsatt henting av restavfall hver 14.dag, og de fleste får samme hentedag som tidligere. Men for noen ruter blir henting forskjøvet med en uke, og der vil vi hente restavfall både uke 1 og uke 2, før vi fortsetter med henting hver 14.dag. Dette gjelder for abonnenter på rute 6 på Tynset/Kvikne, rute 7 i Rendalen nord, rute 8 i Engerdal, rute 12 i Holtålen, rute 13 i Alvdal/Tynset og rute 15 i Folldal. Rute 7 i Rendalen er ny etter at rute 3 er delt i to, men mandag er hentedag, som tidligere.

Noen få abonnenter i Tolga og Os kommune får ny hentedag. Henting i Erlia flyttes til rute 5 på torsdag, og abonnentene nord for Nørkrysset på Os flyttes til rute 16, med henting onsdager.

En annen nyhet i 2014 er at FIAS utvider åpningstiden på fire gjenvinningsstasjoner med en time. Bakgrunnen er økte avfallsmengder over tid, og i Folldal, Alvdal og Os har mange ønsket seg litt lengre åpningstid utover kvelden. På Drevsjø vil vi åpne en time tidligere.

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:27:02