Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Brannvernuka 2014

Av: Lillian Lundby | Emneord (los) forsiden
brannbil
Denne arrangeres i hele uke 38, og avsluttes med åpen dag på brannstasjonen på Drevsjø lørdag 20. september kl. 11 - 14. 

På brannstasjonenes åpne dag får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.
I vårt distrikt er det Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS  som står for gjennomføringen av arrangementet. Her inviteres det til åpen dag på brannstasjonen på Drevsjø. Dette er alltid populært.

 Åpen dag på brannstasjonen gir oss en fantastisk mulighet til å treffe folk i nærmiljøet. Nå som vi går inn i den tiden på året der antall boligbranner vanligvis øker, er det viktig for oss å komme ut med gode råd om brannforebygging, sier Knut Bjørnseth leder hos Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

BRANNVERNUKA

Brannrutiner og brannøvelser er hovedtema i den landsomfattende Brannvernuka, som arrangeres av If, DSB, Norsk brannvernforening og brannvesen over hele landet. Over 350 brannstasjoner inviterer til åpen dag med lærerike aktiviteter for små og store. I tillegg avholdes det en nasjonal brannøvelse med rundt 600 000 deltakere i bedrifter, skoler, barnehager, institusjoner, offentlige kontor og privathusholdninger landet rundt. Målet er å øke både hyppigheten og kvaliteten på brannøvelser.

​​ØV PÅ BRANN HJEMME

En av tre nordmenn har ikke klart for seg hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne. Bare tre prosent har hatt brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme. I anledning Brannvernuka ber brannvesenet folk om å øve mer på brannrutinene.

- Et av våre skrekkscenarier er at folk går inn igjen i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som har kommet seg ut andre veier. Folk flest vet ikke hvilken livsfare man utsetter seg for i møte med giftig røyk og sterk varme. Vi oppfordrer alle til å melde seg på Nasjonal brannøvelse på brannvernuka.no, og gjennomføre en øvelse hjemme. Bli enige om familiens faste møtested, og tren på å bruke ulike rømningsveier, sier Knut Bjørnseth avd. leder for forebyggende avdeling i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS


Gode råd om brannøvelser i hjemmet:
- Tren på ulike scenarier. Hva gjør dere hvis det brenner om natta? Og om dagen? Hva om det brenner i stua? På vaskerommet? I kjøkkenet?
- Tenk dere hvilke utganger en brann kan hindre dere fra å bruke. Hvilke alternative utganger har dere? Prøv å klatre ut et vindu, og test eventuelle brannstiger.
- Voksne må bli enige om hvem som skal gjøre hva. Hvem tar barna? Hvem finner slokkeutstyret, hvis det er tid til det. Hvem ringer nødnummeret til brannvesenet?
- Avtal et fast møtested utendørs, slik at dere raskt kan forvisse dere om at alle er i sikkerhet. Velg et trygt sted som er lett å huske, f.eks. ved flaggstanga, postkassa eller i innkjørselen.


Mer informasjon og gode råd finner du ved å gå inn på lenkene på høyre side.
 

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:28:03