Aktuelt

Fotokurs og bilderegigering på ungdomstrinnet

I dag har Bosse Holmseth Foto avholdt kurs 1 av 2 for elever ved ungdomstrinnet på Ebus. 

Sykehuslek for 1. og 2.klasse

Hele gårdagen og deler av dagen i dag leker vi lege og sykehus. Vi har 3 legerom,  1 operasjonssal, apotek, resepsjon og venterom. Mange ulike skader og sykdommer, så det er hektiske dager. Mye fin læringsaktivitet hvor det skrives timekort, journal og resept. Vi har kølapp-system. På venterommet leses det bøker og Donald Duck.  

Fredsplakatkonkurranse

Mellomtrinnet har også i år deltatt i Lions fredsplakatkonkurranse. Temaet i år var «Våg å drømme».

Friluftslivgruppa på harejakt

Valgfagsgruppa friluftsliv fikk viet en hel dag til faget i dag, og dagen ble brukt til harejakt. 

Samisk språkuke på EBUS

I dag hadde vi åpning av samisk språkuke. Målet med Samisk språkuke er å løfte statusen til de samiske språkene, og øke kunnskap om samiske språk og kultur i hele samfunnet. Nettopp denne uka skal de samiske språkene høres og synes over alt. Dette er en markering i hele landet. Årets fellestema for EBUS handler om sørsamisk språk og kultur. Vi kommer til å jobbe med dette gjennom hele skoleåret og starter med samisk språkuke . 

Kafe` og skoleløp til inntekt for TV-aksjon

EBUS støtter årets TV-aksjon; “LA BARN LEVE I FRED” Vi ønsker å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Mellomtrinnet har kafè fredag 20.oktober kl.12 - 14. Kafeen er på musikkrommet og skolekjøkkenet.  Der vil det også være noen elever fra småtrinnet som selger de ting de har laget.  Velkommen  ! Ungdomstrinnet løper skoleløp i morgen fredag 19.oktober kl. 10.15. De har skaffet seg sponsorer på forhånd, som betaler inn til TV-aksjonen.  EBUS har opprettet en egen SPLEIS, alle pengene går dermed direkte inn til TV-aksjonen. Denne bruker vi både på kafèutsalget og til skoleløpet. Ønsker DU å støtte TV-aksjon gjennom vår SPLEIS, så er det fritt frem for alle. SPLEIS    

INTERNASJONAL UKE PÅ UNGDOMSTRINNET

Denne uka arrangerer ungdomstrinnet Internasjonal Uke. Denne uka har vi ekstra fokus på to viktige innsamlingsaksjoner som våre ungdommer støtter opp under; årets TV-aksjon og Operasjon Dagsverk.

Uteskole på mellomtrinnet

Mellomtrinnet har uteskole på Risbakken siste skoledag før høstferien. Tross snø(!) og ruskevær, er motet fortsatt bra. Noen er litt bløte, men vi varmer oss rundt bålet. Stemningen er god! God høstferie !  

Klassequizen - NRK

GRATULERER til 10.kl med fantastisk innsats i NRK Klassequizen. Kjersti Storgjelten Omang, Onar Johannes Opseth og Iver Berndtsson Rønes gjorde en fabelaktig innsats, og klarte hele 10 av 12 spørsmål. VI ER SUPERSTOLTE !                  

Elgfall

Jaktlaget i nabolaget kom innom med en kalv de hadde skutt. 1. og 2. klasse fikk komme ut og se på den døde kalven. Her fikk de lære og ta på, den beste læringa som finnes. Vi vred på ører, studerte tissen, fikk se hvor stort hjertet er og hvor dårlig tannpussen er hos elger. Alt i alt veldig spennende og lærerikt! Tusen takk til jaktlaget som tok seg bryet med å komme innom skola.   

Til toppen