Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Sametingsvalget 2013

Valgavlukke
Vi minner om at dere som står i samemanntallet og som skal avgi stemme ved årets sametingsvalg må forhåndsstemme.

​Engerdal kommune har for få personer i samemanntallet til at vi har lov til å gjennomføre stemmegivning på valgdagen.  Det betyr at alle som er innført i samemanntallet i Engerdal kommune må forhåndsstemme.

 

Du kan forhåndsstemme i kommunehuset Enger, alle hverdager fra kl 08.00 - 15.30 og hver torsdag har vi åpent til kl 17.00.  Du kan også avgi din stemme i andre kommuner i landet.

 

Du kan forhåndsstemme i peroden 12. august - 6. september.

 

Slik forhåndsstemmer du:
1. I valglokalet henvender du deg til valgfunksjonær som gir deg stemmeseddelkonvoutt og som forklarer deg hvordan du skal gå frem for å stemme.
2. Du går til valgavlukket, velger stemmeseddel, gjør eventuelle endringer og legger deretter stemmeseddelen i stemmeseddelkonvolutten.
3. Gå til valgfunksjonæren som legger stemmeseddelkonvolutten og valgkortet ditt ned i en omslagskonvolutt, som deretter legges i valgurnen. Stemmen blir sendt til riktig kommune for opptelling.
Husk legitimasjon! Forskrift om valg til Sametinget krever at en velger som er ukjent for stemmemottaker skal legitimere seg. Eksempler på legitimasjon er pass, førerkort og bankkort med bilde, men du kan også bruke annen type legitimasjon. Kravet er at den inneholder velgerens navn, fødselsdato og bilde.
Ta med valgkort da det forenkler valgfunksjonærenes og det går raskere for deg å stemme.
Husk at stemmen må rekke å nå frem til riktig opptellingskommune innen valgdagen. Du bør derfor være ute i god tid.

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:37:12