Leirskole på Smøla

Fiskefangst - Klikk for stort bilde EBUS

Denne uka er hele ungdomstrinnet på leirskole på Smøla. De reiste på mandag, og kommer hjem i morgen fredag.  Vi har fått daglige rapporter om lærerike dager med mye opplevelser. 

De har vært på Smøla Vindenergisenter, sett på vindturbiner og gått i vindparken. De har fått omvisning på Plastjegernes base på Smøla, og de fikk også prøve seg som plastjegere. Et skolebesøk ble det også rom for. Fisking, bading og grilling har også stått på timeplanen.

Dette er dagens rapport fra Smøla:

I dag har vi hatt opplegg ved Nekton havbruk ved Christian Wikan og Smøla Havfiskesenter ved Magne Lillehaug. Bjarne - bussjåfør ble utnevnt til matros på fiskeskøyta «Freidig» og vender nok snart tilbake til Smøla. Vi har både fått informasjon om havbruksnæringa (som generer hele 3-400 arbeidsplasser til Smøla!), RIB-tur ut til et oppdrettsanlegg og en fisketur som gav god fangst! Fileter er pakket ned slik at vi kan ta med hjem til Engerdal. I dag fikk elevene oppleve hvor fort været kan skifte, vi våkna til tykk tåke - ferga var til og med innstilt en periode av dagen. Vi fikk likevel gjennomført programmet og avslutta dagen med pizzabuffet og en liten sightseeing på fiskeværet Veiholmen, helt ytterst i havgapet. Nå er det oppbruddsstemning, rydding og pakking - og det kom akkurat rapport om en siste fangst: Arvid fikk en torsk på rundt tre kilo. Nok en fin dag ved kysten!

Til toppen