Pssst… visste du at du kan låne bøker på 70 forskjellige språk på ditt nærmeste bibliotek?

Ønsker du å lese engelsk eller lære deg nye språk? Da kan folkebiblioteket være behjelpelig med å bestille innhold og tjenester fra Det flerspråklige bibliotek (DFB). DFB skal være et støtteapparat for alle landets bibliotek, så de er i stand til å betjene brukere på det flerkulturelle feltet på en effektiv måte.

Som privatperson har du tilgang til alle DFBs samlinger via ditt lokale bibliotek. Biblioteket kan bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i. Om du har et nasjonalt lånekort kan du ofte selv bestille bestemte titler gjennom søket vårt og få det sendt til ditt bibliotek. Trenger du veiledning kan ditt lokale bibliotek hjelpe deg.

DFB har tre hovedfunksjoner:

  • Innkjøps- og katalogavdeling for litteratur og andre medier på mange språk
  • Nasjonal fjernlånssentral for litteratur og medier på andre språk enn norsk
  • Gi veiledning om bibliotektjenester til et flerkulturelt norsk samfunn.

Vår målgruppe er folkebibliotek og andre bibliotek. Gjennom dem vil vi nå både de som har våre språk som morsmål, og andre som er nysgjerrige på språk (1).

Lån bøker på 70 språk

Folkebibliotekene kan bestille bokpakker på 70 språk, norskkurs, språkspill, utstillinger eller eventyrposer. Benytt lenke nr. 2 nederst på siden for å se mer av DFB sine tilbud til deg og ditt lokale bibliotek.


Hentet fra nettsidene til DFB (Det Flerspråklige Bibliotek):

1) Om oss

2) Våre tilbud
 

Til toppen