Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider

Nytt om prosjektet Stedsutvikling Drevsjø-Blokkodden

Av: Gerd Øverstad Galten | Publisert: 11.02.2019 08:07:04 | Emneord (los) forsiden, stedsutvikling
Møte

​Spennende diskusjoner om utvikling på Drevsjø mellom Jan Aage Røtnes og Katrine Kleiven i Engerdal Kommune, og Stine Ringnes og Helge Bakke i Feste NordØst AS, landskapsarkitekter. Foto Anja Ryen

​Etter det vellykkede «folkemøtet» om stedsutviklingen på Drevsjø 12. november er det arbeidet med de mange gode innspillene som kom frem gjennom gruppearbeidene. Som et neste ledd i utviklingen besøkte Katrine Kleiven og Jan Aage Røtnes fra Engerdal Kommune de to landskapsarkitektene Stine Ringnes og Helge Bakke på Tolga fredag 8. februar.


Ringnes og Bakke i Feste NordØst AS har sammenstilt og strukturert innspillene, og det arbeides nå videre med å konkretisere de forskjellige idéene og sette dem inn i en helhet. Det er viktig å vurdere prioritet i forhold til almen interesse, nytteverdi, overordnede mål fra Fylkeskommunen, og ikke minst økonomiske betraktninger. Det er kommet frem veldig mange gode idéer, og dette danner et godt grunnlag for utviklingen av Drevsjø i årene fremover.

Jan Aage Røtnes, som er Nærings- og Samfunnsutvikler og prosjektleder for Stedsutvikling Drevsjø-Blokkodden, sier: "det vi er inne i nå er et forprosjekt som Hedmark Fylkeskommune og Engerdal Kommune er sammen om. Det betyr at vi tenker «stort», og ser muligheter for mange sentrale elementer som trafikksituasjon, gang- og sykkelveier, adkomst til Blokkodden Villmarksmuseum, forskjønning, skilting, informasjon osv. Prosjektet vil munne ut i en prosjektplan for gjennomføring, som må behandles og besluttes i en politisk prosess mot slutten av 2019."

"Det har vært svært viktig å få innspill fra beboerne på Drevsjø, og det planlegges et nytt folkemøte i løpet av vinteren/våren. Alt ligger til rette for at Drevsjø og Blokkodden vil ha godt grunnlag for strukturert utvikling, både som offentlig finansierte prosjekter, og som dugnadsaktiviteter fra befolkningen. I kombinasjon med prosjektene vil det også komme ønsker og behov for nye servicetilbud som sykkel- og båtutleie, guiding, kulturarrangement og lignende,» avslutter Røtnes.

Det vil nå bli arbeidet med sentrale aktører som Hedmark Trafikk, Statens Vegvesen, Drevsjø Vel og ikke minst Blokkoddens venner. Og naturligvis de etablerte arbeidsgruppene og befolkningen på Drevsjø.

Sist oppdatert: 11.02.2019 09:50:46