Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Nyheter

​​​​​​​​Her er en oversikt over alle nyhetene i Engerdal kommune sortert på dato, med den nyeste øverst.

 Nyhetsarkiv

Høring og offentlig ettersyn av forslag til reguleringsplan for Drevsjøen

​I medhold av plan og bygningslovens § 12-10 vedtok Formannskapet i møte den 30.06.2020 å sende forslag til reguleringsplan for Drevsjøen (planID 2020 0300) på høring og legge det ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Planforslaget fremmes av Engerdal kommune.

Badevannskvalitet i Engerdal sommeren 2020

​Miljørettet helsevern – ved Miljøhygieniker Sigrun Elsetrønningen og Helsesykepleier Hege Finneid, har tatt badevannsprøver i en rekke badevann den 24.06.2020. Prøvene ble levert inn til analyse den 25.06.2020, og nå er resultatene klare.

Testing av svensk helsepersonell i tråd med nye bestemmelser

​Regjeringen har nå fastsatt krav i forskrift vedrørende testing av helsepersonell som kommer fra Sverige.

Bli med til Brasil!

​Folkehelsegruppa i kommunen ønsker å be med alle våre innbyggere til en gåtur til Brasil – alle er velkomne til å delta i kampanjen som varer fra 1. juli 2020 til 30. september 2020.

Ledig stilling - ergoterapeut 100 % vikariat - Forebyggende rehabilitering

​Ved enhet for Helse og Velferd, avd. Forebyggende rehabilitering er det f.o.m. 17.08.20 ledig stilling som ergoterapeut i 100 % vikariat. Stillingen er ledig fram t.o.m. 31.12.20, men med mulighet for fast ansettelse.

Rehabilitering av avløpsanlegget i Engerdal Østfjell

​Anleggsarbeidene for rehabilitering av VA-anlegget i Engerdal østfjell har nå startet opp.

Kommunestyrets sommermøte 2020

​​​Onsdag kveld (24.06) hadde kommunestyret sitt siste møte i samfunnshuset i Engerdal før ferien og diskuterte flere spennene saker.

Informasjon fra Oppvekst

​EBUS og alle skoleelever har tatt seg en velfortjent sommerferie og etterhvert blir det feriestengt også i barnehagene. 

Oppdatert informasjon om koronatiltak pr 26.06.20

​​Etter regjeringens pressekonferanse i går er det kommet oppdaterte tiltak i forbindelse med koronasituasjonen. 

Utsatt dugnad stedsutvikling Drevsjø-Blokkodden

Dugnaden på Drevsjø, er utsatt til 2.juli, fordi det er spådd for  varmt i dag. 

Utedag på Helse og omsorgssenteret

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​I forbindelse med pandemien vi nå er inne i, har Fylkesmannen nnlandet opprettet et prosjekttiltak som de kaller Inspirasjonskorpset.  Dette korpset inviterte seg til Engerdal for å for å sette fokus på trivsel og livsglede for pasientene våre. ​

Sommerhilsen til alle over 72 år

Folkehelsegruppa har arbeidet med å sette i verk tiltak som kan være med på å bedre folkehelsa i Engerdal kommune. I den anledningen pakkes det nå brev som skal gå ut til alle innbyggere over 72 år. 

Retaksering av eiendommer i Engerdal starter i dag

Monica Nilsen og Leif Inge Kvilten er engasjert til å dra rundt i kommunen og retaksere alle eiendommene.  Alle med eiendom, inklusiv hytter fikk i februar tilsendt er brev med informasjon om eiendomsskatt.

Sommeraktiviteter på Frivilligsentralen

​​​I år blir det en annerledes sommer, og det betyr at våre faste ferieaktiviteter utgår. Men Frivilligsentralen har i år et samarbeid med Per Jørgen Høye, og vi kan derfor tilby noen aktive og spennende aktivitetsdager for 1.-10. klasse. Påmelding i løpet av onsdag 24.06. 

Hogst dugnad 16.6 – Stedsutvikling Drevsjø-Blokkodden

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vi er endelig i gang med prosjektet, og selv om vi ikke har fått tilskudd enda, så kan vi gjøre mye gjennom dugnad. I går ble det fokusert på å fjerne kratt i området rundt barnehagen, stien mellom biblioteket og barnehagen og skogen utenfor ungdomsboligene. Det ble gjort mye, men det er fortsatt igjen mye. 

Engerdal Frivilligsentral har mottatt tilskudd fra Gjensidigstiftelsen

Engerdal Frivilligsentral har mottatt tilskudd fra Gjensidigstiftelsen til en forenklet utgave av sommeraktiviteter for barn. I år blir det er samarbeid med Per Jørgen Høye, og vi har fått tilskudd til kjøp av en aktivitetspakke fra han og til skyss av barna. Mer info kommer om kort tid, bare noen småting som må på plass først. 

Status Covid-19 i Engerdal kommune

​Enhet helse og velferd kan informere om at Engerdal kommune så langt har hatt 5 bekreftede tilfeller av Covid-19 siden utbruddet i mars. En av disse er fulgt opp i en annen kommune. Tre andre er nå friskmeldt av kommunelegen. 

Opp av sofaen - kjekt å gå - sommer 2020

Vi har satt opp følgende turer denne sommeren.​

Ungdomshuset holder stengt til begynnelsen av september

Ungdomshuset på Drevsjø vil være stengt til begynnelsen av September på grunn av usikkerheten rundt koronaviruset og ferieavvikling.

Engerdal kommune får ny hjemmeside i år. Hjelp oss å gjøre den så god og nyttig som mulig

Det gjør du ved å svare på noen raske, enkle spørsmål. Det tar maksimum tre minutter. Vi ønsker å få innspill på hva som er viktig for deg når du oppsøker hjemmesida vår, hvilken informasjon du er ute etter, om du finner det du leter etter etc. 

Ny styreleder og nasjonalparkforvalter for Femundsmarka og Gutulia

​Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia har i vår konstituert nytt styre for verneområdene. Ny leder er Christian Elgåen, varaordfører i Røros kommune og ny nestleder er Line Storsnes, ordfører i Engerdal kommune. 

Høring og offentlig ettersyn av forslag til ny reguleringsplan for Hyllsjøen sør

​​I medhold av plan- og bygningslovens § 12-10 vedtok Formannskapet i møte den 25.02.2020 å sende forslag til reguleringsplan for Hyllsjøen sør hytteområde (PlanId 20160300) på høring og legge det ut til offentlig ettersyn i 6 uker.

Informasjon om arrangementer

​Her kan du lese mer om reglene for arrangementer, både private og offentlige.

Karantenebestemmelser

Det kan være vanskelig å følge med på de til enhver tid gjeldende bestemmelser.Normal karantene er 10 dager og det er opp til kommunelegen å bestemme om man havner i karantene eller ikke ut fra den kontakten man har hatt med mistenkt eller påvist tilfelle.

Bruk av tømmestasjon, vannposter, søppelstativ ol

​​​Engerdal kommune har flere servicerelaterte installasjoner plassert rundt i kommunen. Det gjelder blant annet tømmestasjon for bobil/campingvogner ved Blokkodden, flere vannposter rundt de kommunale hyttefeltene, og ikke minst er det mange avfallsdunker for å nevne noen.

Vi åpner for besøk til beboende på helse- og omsorgssenteret

Vi tar smittevernhensyn på alvor og nedenfor kan du lese rådene våre.​

Fritidsreiser / Arbeidsreiser / Reisekarantene / Unntak / Gjeldende pr 05.06.20

Vi har prøvd å oppsummere det som gjelder pr 05.06.2020 i en oversikt nedenfor.​​

Nytt tidspunkt for ombygging av Elvbrua

Det er fastsatt nytt tidspunkt for planlagt oppstart for ombygging ​av Fv. 217 Elvbrua i august 2020.

Ønsker du å være meddommer?

​Du kan nå melde din interesse for å være meddommer til Nord-Østerdal tingrett, Nord-Østerdal jordskifterett eller Eidsivating lagmannsrett for perioden 2021-2024 .

2 nye tilfeller av covid-19 i Engerdal

​​​Kommunelege 2 Ida Bjørnstad Sheriff bekrefter i dag at det nå er 2 nye tilfeller som er smittet av covid-19.  På fredag meldte vi om et sannsynlig smittetilfelle og det bekreftes at dette også var covid-19.

Vinneren av fotokonkurransen; Min 17. mai

Da har vi i juryen kåret vinnere i vår fotokonkurranse; Min 17. mai :) Vi gratulerer vinneren Jan Ole Johnsgård som stakk av med førstepremien for sitt flotte bilde av bunadskledde menn på ski i fjellet. 

Informasjon fra oppvekst 29.05.2020

EBUS forholder seg til informasjon om skoledager som ble publisert 27. mai 2020​.  Barnehagene vil få ordinær åpningstid fra torsdag 4. juni.

EØS-borgere kan besøke Norge

​​UDI sier nå at nordmenn i Norge nå kan få besøk av foreldre, besteforeldre og oldeforeldre hvis de er EØS-borgere.

Kommunehuset Enger åpner igjen tirsdag 2.juni

Fra og med  tirsdag 2. juni vil kommunehuset Enger igjen være åpent for publikum.

Kommunelege 2 i Engerdal, Ida Bjørnstad Sheriff, bekrefter ett nytt sannsynlig tilfelle av Covid-19

Smitteoppsporing er gjennomført og aktuelle nærkontakter er satt i karantene i henhold til retningslinjer. Tilfelle og nærkontakter blir fulgt opp videre av helsetjenesten. 

5 vil bli virksomhetsleder for Plan og teknikk

​Fem menn har søkt på den ledige stillingen som virksomhetsleder for Plan og teknikk. Stillingen er 100 % fast.​

Ikke ordinære ferieaktiviteter på Engerdal Frivilligsentral

​I år vil det dessverre ikke bli ordinære ferieaktiviteter hos oss på Engerdal Frivilligsentral. Situasjonen rundt koronaen gjør det vrient, med tanke på bemanning, frakting av barn ut på aktiviteter etc.

Innspurten på EBUS

Vi nærmer oss avrunding av skoleåret og her er oppdatert informasjon om hvordan vi løser innspurten fram til sommerferien. Gjenåpning av skolen for alle elever med strenge smittevernregler ble utfordrende, og derfor velger vi å gjennomføre de fire siste skoleukene med en blanding av 3 dager på skolen og 2 dager med fjernundervisning for 5.-10.klasse.

Fare for storflom

​Nå har snøsmeltingen startet, samtidig som det fortsatt er igjen mye snø i fjellet. Sjansen for at det blir en storflom er stor.

9 vil bli byggesaksbehandler i avd Plan og teknikk

Fire kvinner og fem menn har søkt på den ledige stillingen som byggesaksbehandler. Stillingen er 100 % fast.​

Vi lanserer e-Torg

​Mandag 18. mai lanserte Engerdal kommune en ny selvbetjeningsløsning. Engerdal e-Torg gir alle rask og digital tilgang til eiendomsinformasjon, offentlige og lokale kartdatabaser, og mulighet for digital utsendelse av nabovarsel.

Status Bredbånd trinn 2

Vi har nå vært gjennom en anbudsprosess for trinn 2 i bredbåndsprosjektet og fristen var 2.mai. Til vår overraskelse og skuffelse var det ingen tilbydere på konkurransen vår og vi har derfor ingen til å bygge ut bredbånd foreløpig. ​

Gratulerer med dagen Engerdal!

​Det er en annerledes 17 mai også her i Engerdal.  Derfor har Engerdal kommune laget digitale videohilsner i anledning 17. mai. Gratulerer med dagen!​

Fotokonkurranse - min 17. mai 2020

​Ta bilde av din 17. mai-feiring og send inn til oss. Bildet må være symbolsterkt og gi oss nasjonalfølelse, bildet kan også gjerne inneholde det norske flagg.

Siste nytt fra Oppvekst

​Her kommer litt informasjon fra Oppvekst om hvordan tiden fremover blir.

17. mai i Engerdal kommune

​I år blir det en annerledes feiring av nasjonaldagen, der de nasjonale smitteverntiltakene legger føringer hvor hvordan feiringa kan bli. Under kan du lese de nasjonale rammene som er satt for 17. mai-feiringa 2020, og hvilket program det legges opp til fra kommunens side.

Næringssjefene i Sør-Østerdal har vært samlet for å kunne se på hva de kan gjøre for å hjelpe flest mulig lokale bedrifter

En viktig utfordring er å få tak i de som sliter. Her i Engerdal har vi ikke fått inn noen formelle søknader om støtte til ekstern bistand, men Støtte og Utvikling har tett kontakt med bedriftene.​

Bli med på Tinestafetten 2020

I morgen 12. mai arrangeres Tine-stafetten digitalt på grunn av Covid-18 viruset.  Vi oppfordrer alle engerdøler til å bidra.  ​

Bli med på webinar om Forskning og utvikling for næringslivet

Ønsker din bedrift å sikre framtidig konkurransekraft? I kriser oppstår nye muligheter, og vi har troen på at næringslivet kan skape vekst gjennom innovasjon og utviklingsarbeid. Da kan du bli med på webinar torsdag 14. mai fra 09.00 – 10.30.​

EBUS åpner for alle i uke 20

Vi har som mål at alle elevene skal tilbake til EBUS i løpet av uke 20. Det er noen utfordringer med skoleskyssen så alle starter ikke samatidig. 

Informasjon om legetjenesten

Legetjenesten har gjenåpnet for ordinær drift. Døren er fortsatt stengt, besøkende bes vente i bilen utenfor til det er deres tur og det føres besøksprotokoll. 

Besøksforbudet på institusjon opphører

Engerdal kommune åpner nå opp igjen for besøk for pårørende til beboere i sykehjem / bemannet omsorgsbolig. Det legges til rette for besøk utendørs, fortsatt ingen besøk inne i avdeling med unntak av livets sluttfase. ​

Coronaoppdatering – Regjeringen åpner gradvis opp

Nedenfor kan du se hvilke tiltak Regjeringen gjør endringer i.  Det som berører kommunen spesielt vil bli publisert i egne artikler.​

SMIL-midler 2020 - ny frist

​Søknad for spesielle miljøtilskudd i jordbruket er 15. juni 2020 (ny frist).

Informasjon om eiendomsskatt

​​​Vi har nå utarbeidet en informasjon om eiendomsskatten.  Det er vedtatt at alle eiendommer skal retakseres i 2020.

Skyteprøven fra i fjor gjelder også under årets jakt

​Koronasituasjonen gjør det vanskelig for storviltjegere å avlegge skyteprøve. Miljødirektoratet åpner for at prøve fra i fjor også vil gjelde i år.

Bli med på lesekonkurranse på biblioteket

Les to bøker i løpet av uke 20 og 21 for å være med i trekningen av en premie. Innleveringsfrist er søndag 24, mai 2020.​

Endringer blant fast ansatte fra oktober 2019 til april 2020

​9 takket ja, 1 takket nei og 6 sa opp sin faste stilling i Engerdal kommune i perioden oktober 2019 til og med oktober 2020.

Åpningstid og fakturering for barnehagene

​Det er godt å være i gang igjen i barnehagene - både barn, foreldre og ansatte er fornøyd med det. En del er annerledes, men målet er fortsatt å skape og gi barna våre så gode dager som mulig. Tilbakemeldingene så langt er gode.

Webinar – Hvordan kan din bedrift konkurrere om anbud fra Engerdal og Trysil kommune?

​I forbindelse med tiltakspakke til kommunene, har Engerdal og Trysil kommune tatt initiativ til å gjennomføre et webinar for å bidra til at lokalt næringsliv stiller sterkere til å konkurrere om offentlige anbud.

Fagansvarlig IKT skole - søknadsfrist 5. mai

Fra 1. juni har SÅTE-samarbeidet ledig en spennende stilling som fagansvarlig innenfor IKT skole med arbeidssted i Trysil. ​

Søknad om opptak i kulturskolen

Engerdal kulturskole ønsker alle gamle og nye elever velkommen til nytt skoleår høsten 2020.Kulturskolen starter i høst med noen nye gruppe tilbud. Dette er blant annet dans/folkedans som vi har ønsket å starte lenge.

17. mai i Engerdal kommune

I år blir det en annerledes 17. mai-feiring. Tradisjonelt er det opp til hver grend å lage et 17. mai-arrangement. I år vil det ikke la seg gjennomføre å arrangere det som normalt. 

Oppstart for 1.-4.klasse og SFO skjer 27.april

Denne uken planlegges det for fullt på EBUS for en trygg og god oppstart for 1.- 4.klasse og SFO fra mandag 27. april. ​

18 vil være lærer på EBUS

​10 kvinner og 8 menn har søkt på ledige lærerstillinger på Engerdal barne- og ungdomsskole for skoleåret 2020/2021.

FIAS har besluttet å holde lørdagsåpent som opprinnelig planlagt i april og mai

​Vi ser at beslutningen om å avlyse lørdagsåpne gjenvinningsstasjoner for å redusere risiko for smittespredning ga for stor ulempe for våre innbyggere og hytteeiere. Vi har vært i dialog med flere av våre eierkommuner, som oppfordrer oss til å ta smitterisiko på alvor, men ber om at vi iverksetter mindre omfattende tiltak.

Krav om legeerklæring for fortsatt rett til omsorgspenger

Nå som barnehager og skoler åpnes igjen, stilles det krav til legeerklæring for å motta omsorgspenger hvis du velger å holde barnet hjemme på grunn av koronapandemien.​

Overnatting på hytter og campingplasser

​Enhetsleder helse og velferd og kommunelegen har kommet med hva som gjelder ​i forhold til hytter og campingplasser nå når hytteforbudet er opphevet.

Tilskudd til bedrifter som er pålagt å stenge av staten

Er foretaket ditt pålagt å stenge av staten, kan du søke om tilskudd nå. Andre foretak med vesentlig omsetningsfall som følge av koronasituasjonen kan søke fra 20. april.

FIAS har besluttet å avlyse lørdagsåpne gjenvinningsstasjoner i april og mai 2020

​Erfaring tilsier at det er mange besøkende på de lørdagsåpne gjenvinningsstasjonene om våren, og med mulighet for økt tilstrømming som følge av at hytteforbudet oppheves, kan det bli vanskelig å holde nødvendig avstand, og med det økt risiko for smittespredning av korona-viruset. 

Oppklaring angående registrerte smittetilfeller i Engerdal

Kommunen har mottatt noen henvendelser angående riksmediers oppslag om antall smittetilfeller påvist i de ulike kommunene i landet.​ ​

Åpning av barnehagene skjer 20. april

Denne uken planlegges det for fullt i barnehagene våre for en trygg, god og gradvis åpning fra 20. april.


Kommunestyret har gjennomført digitalt møte

Vi har i dag for første gang gjennomført digitalt videomøte i kommunestyret i Engerdal.​

Hovedopptak til skolefritidsordningen på EBUS 2020/2021

​Det må søkes opptak til skolefritidsordningen (SFO) ved Engerdal barne- og ungdomsskole for hvert skoleår. Det må søkes for alle som ønsker plass, både for skolestartere og for de som har plass og ønsker å ha det videre. SFO-tiden er fra 07.30-16.30 på hel dag (småtrinnets skolefrie dag) og 07.30-09.00 og 14.40-16.30 på øvrige dager.

Utdypende informasjon til serveringssteder og virksomheter

Det har kommet inn flere spørsmål angående serveringssteder. I Engerdal kommune forholder vi oss til de nasjonale retningslinjene. 

Kompensasjonsordning for næringslivet - kriteriene for støtte

Når søknadsportalen for kontantstøtte åpnes 17. april er  skrivet nedenfor fra Sør-Østerdal Næringshage og Regnskap Norge en god rettleder.

Friskmeldt smittetilfelle

Engerdal kommune har kun hatt ett tilfelle av smitte av Covid-19 - koronaviruset. Dette tilfellet er nå friskmeldt, og vi har pr. i dag 08.04.2020 ingen andre registrerte smittetilfeller i kommunen. 

Endrede og uendrede tiltak fra regjeringen etter 07.04.2020

I tillegg til å si noe om utdanningsinstitusjoner, gav regjeringen også en del informasjon rundt andre tiltak som enten skal vedvare eller lempes på. Under kan du lese mer om dette.​

Nytt om skole og barnehager

Regjeringen bestemte 7.april at barnehagene og skolen skal åpnes igjen gradvis. Barnehagene fra 20.april og 1.-4.trinn og SFO fra ​27.april

Informasjon om krisepakken til idrett, kultur og frivillighet

​​​14. april kan frivillige lag og organisasjoner og arrangører i kultursektoren søke om kompensasjon for korona-avlyste, utsatte eller stengte arrangementer. Fordi det er kort søknadsfrist, er det lagt til rette for at søkerne kan bruke tiden fram mot 14. april på å forberede seg. 

Påskeferie og fritidsreiser

Engerdal kommune ønsker å presisere at oppfordringen fra sentrale myndigheter fremdeles gjelder;

I størst mulig grad holde seg i eget nærområde og å unngå fritidsreiser. 

Karantene for personer som ankommer Norge fra utlandet

Vi minner om Karantenebestemmelsene for personer som ankommer Norge fra utlandet – dette gjelder da også de som reiser til Sverige en kort tur og kommer tilbake.​

Påskehilsen fra ordføreren

Jeg er stolt over å få være ordfører i Engerdal. Her er det mange hjertevarme folk, og det nedlegges stor innsats. Takk for at dere alle sammen står på og bidrar til å holde nede smitten i kommunen vår. ​

Påskehilsen fra Oppvekst

​Nå står påsken 2020 for døren. En påske som blir annerledes enn alle andre påskeferier vi har opplevd. Ferie fra skole og barnehage skal vi ha, men vi kan ikke gjøre hva vi vil i denne ferien. Skolearbeid skal vi ta en pause fra, det er vel det eneste som er likt som før.

Skole- og barnehagerute for 2020-2021

​Her kan du finne skole- og barnehagerute for kommende skoleår.

Viktige hjelpetelefoner for barn og unge

​Vi i Engerdal kommune vet at denne tiden med stengte barnehager, skoler og fritidsaktiviteter kan være vanskelig for barn og unge. Og nå går vi snart inn i påskeferien og da blir det enda mindre kontakt med skolens og barnehagenes digitale tilbud som har vært de siste 3 ukene.

Coronarelaterte spørsmål i Engerdal

​​​​​​Fra og med i dag  stenges coronatelefon som er bemannet av lege i Engerdal.  Vi ser nå at behovet for å stille spørsmål både er redusert og av en annen karakter. 

Støtte til næringslivet gjennom Innlandet fylkeskommune

Innlandet fylkeskommune har nå lagt ut flere støtteordninger på regionalforvaltning.no, som bedrifter kan søke på. 

En bønn fra en lokal beredskapsaktør

​Samfunnet er i en svært sårbar og vanskelig situasjon for tiden. Korona, eller Covid-19, er på alles lepper og diskuteres i både media, sosiale media og folk imellom. Ikke å undres over det, når en ser konsekvenser og omfang av en slik pandemi. Alle støtter nå opp om vår helsetjeneste enten det er i statlig regi eller kommunal regi.

Fv 217 Elvbrua, utsatt oppstart

​Den planlagte ombyggingen av Elvbrua fra april til juli er utsatt til over sommeren. Vi kommer tilbake med dato når det er bestemt.

Nye konkurranser publisert på Doffin

Det er lagt ut følgende anbudskonkurranser for Engerdal og flere andre kommuner i Doffin.​

Flott innsats av kommunens innbyggere for den nasjonale dugnaden

​​​​Sykehjemmet tok kontakt med Frivilligsentralen med spørsmål om vi hadde noen frivillige som kunne hjelpe dem med å sy munnbind. Vi la ut forespørsel, og folk meldte seg i bøtter og spann. 13 driftige damer har sydd munnbind til den store gullmedaljen, og sykehjemmet har nå begynt å motta dem. 

Vi har opprettet tjenesten TelefonVenn

Det er mange rundt om i kommunen som kjenner på ekstra ensomhet nå i disse dager. Kan du bidra med noen minutter av tiden din til å snakke med noen på telefon, eller har du selv lyst til å ta imot en samtale fra noen av og til

Vi har behov for TelefonVenner.

Kjenner du et barn som er glad til å tegne, male eller skrive?

​​Kjenner du et barn som er glad i​ å tegne, male eller skrive? Nå er det tid for å holde avstand, bry seg om hverandre på nye måter og kreativiteten må få blomstre. Beboerne på sykehjemmet synes tiden begynner å bli litt lang, men kanskje vi kan lyse opp hverdagen litt? Kanskje har ditt barn lyst til å tegne, skrive et dikt eller et brev, male et bilde eller noe annet kreativt og sende til sykehjemmet? Da hadde de blitt kjempeglad!

Landbruket trenger mange hender i arbeid, og arbeidsplassen.no er en arena for å skaffe dem

Landbruket i Innlandet har på grunn av koronavirus-restriksjonene store utfordringer med å skaffe seg nok arbeidskraft til den kommende sesongen.

Kreativ og aktiv helg for beboerne på sykehjemmet

​De ansatte på sykehjemmet har i disse tidene hvor det ikke er lov med besøk, lagt til rette for rebusløp, kaffe på bålpanne ute, trilletur og filmkveld.

Status på bredbåndprosjektet, Trinn 1

Telenor har varslet ny forsinkelse, og kommunen har som kontrakstpartner varslet at de nå må komme med bindende sluttdatoer for de forskjellige kontraktene. Telenor varsler selv kundene om dette, med unntak av Kontrakt 2-del 1 (Sømådalen) der OneCo foretar varslingen til de kundene som har bestilt, men ennå ikke fått installasjon.

Hilsen fra ordføreren som ønsker alle god helg

​​​​​​​Her kommer en hilsen fra ordfører Line Storsnes i disse coronatider.​

Til alle bedrifter og næringslivsaktører i Engerdal

​Engerdal kommune, i kombinasjon med NAV og Destinasjon Femund Engerdal, ber inn til et informasjonsvideomøte, mandag 30. mars kl 12.00-13.00.

Kommersiell overnatting og overnatting i campingvogn/bobil i Engerdal kommune

​Engerdal kommune har tidligere opplyst på sine hjemmesider at all kommersiell overnatting er forbudt i medhold av smittevernloven §4-1 bokstav b. Vi begrunnet tiltaket i redusert smittespredning og så dette i sammenheng med forskrift om forbud mot opphold på fritidseiendom. Vi ser imidlertid i etterkant at vedtaket ikke er godt nok begrunnet i smittevernhensyn og at forbudet mot kommersiell overnatting ikke var tilstrekkelig begrunnet i medisinfaglige smitteverntiltak. 

Legesenteret vil fortsatt holde stengt

​​Legesenteret vil fortsatt holde stengt i første runde frem til 13.april. I utgangspunktet prioriteres øyeblikkelig-hjelp og Covid-19 pasienter.

Informasjon om ny renovasjonsordning

​​Høsten 2020 endrer vi måten vi samler inn avfall fra husholdninger i Fjellregionen. Det er den største endringen siden vi startet med kildesortering i 1999, og betyr at du også må gjøre endringer hjemme hos deg. Den nye ordningen starter i september, så du har god tid til å finne løsninger som fungerer hos deg.​

Svar på søknad om barnehageplass

Hele 27 søknader blir behandlet og det er ny rekord i Engerdal kommune ved et hovedopptak.  Mange av søknadene har ligget lenge på venteliste, men fra 03.08.20 får de aller fleste tilbud om plass.


Ny søknadsrunde for salgs- skjenkebevillinger for perioden 2020-2023

​​Bevillingene for salg og skjenking går ut 30.06.2020.  Det er derfor nå tid for å søke ny - salgs- og skjenkebevilling 2020-23. Dere som ønsker ny bevilling må derfor søke. ​Søknadsfrist 15. april 2020.

Mens vi venter på at barnehagen skal åpne

​En liten bilde​videosnutt fra Engerdal barnehage.

Tiltakene mot coronavirus videreføres

​Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av coronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.​

Offentlig søkerliste - kommunalsjef Helse og Oppvekst - 2. gangs utlysning

To kvinner og tre menn har søkt på den ledige stillingen som kommunalsef for Helse og Oppvekst. Stillingen er lyst ut for 2. gang.​

Offentlig søkerliste - kommunalsjef Plan/næring/teknikk og Støtte/utvikling - 2. gangs utlysning

Seks menn og en kvinne har søkt på den ledige stillingen som kommunalsjef for Plan/næring/teknikk og Støtte/utvikling. Stillingen er lyst ut for 2. gang.

Oversikt over tiltak foretatt i Engerdal i anledning koronaviruset

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Den siste uken har det skjedd mye, og det har kommet mange nye tiltak og mye informasjon. Under prøver vi å oppsummere noe av det som har kommet i løpet av uka, som vedrører oss i Engerdal.​

Informasjon til næringslivet i Engerdal kommune 20.03.20 – korona

​Engerdal kommune og Destinasjon Femund Engerdal har samlet informasjon og linker, som kan være nyttig for næringslivet her i Engerdal. 

Viktige telefonnummer i disse coronatider

Engerdal kommunes Koronatelefon er 488 92 664​, betjent av lege – svarer på spørsmål om korona. I tillegg vil du finne andre viktige telefonnummer.

Vard'n utgave 2 i 2020

​Vard'ns utgave nummer 2 må dessverre utgå grunnet for lite innhold.

Hjemmekarantene og isolasjon - hva betyr det?

Det kommer en del spørsmål om karantene. Kriseledelsen ser derfor behov for å tydeliggjøre dette overfor våre innbyggere. 

Informasjon om coronaviruset på flere språk

​Det finnes informasjon og en video om koronaviruset på ulike språk på Folkehelseinstituttets side. 

Skattemeldingen 2020

Skatteetaten begynner nå å sende ut skattemeldingen, frem til 31. mars. Etaten advarer om at tiltakene for å bekjempe coronaviruset kan få konsekvenser for tilgjengeligheten og veiledning for befolkningen.

Ønsker innspill fra næringsdrivende om problemstillinger og tiltak ifm. coronaviruset

Det har nå meldt seg flere problemstillinger og behov fra næringsdrivende i Engerdal. For å kunne hjelpe og yte bistand på best mulig måte, trenger vi å vite hva problemstillingene dreier seg om. ​

Informasjon til kommunens befolkning

​På grunn av påvist smittetilfelle i vår kommune og et økende antall spørsmål og henvendelser ser vi behovet for å dele noe informasjon.​

NAV Engerdal er stengt for drop-in

​NAV Engerdal har stengt publikumsmottaket fra tirsdag 17. mars. Dette betyr at NAV ikke er åpent for besøkende uten avtale.

Kjære innbygger i Engerdal kommune

​Vi forbereder oss nå på en situasjon der det kan bli behov for flere hender innenfor enhet helse og velferd i kommunen. 

Stengte barnehager og skoler

Barnehagene og EBUS er stengt. Tiltaket gjelder i første rekke i 14 dager. Dette er gjort i forhold til regjeringens vedtak 12.mars 2020. Målet er å hindre smittespredning av koronaviruset. I første omgang vil det holdes stengt til 26. mars 2020. Dette kan bli forlenget.

Kommunehuset Enger stenger for besøk

​Fra og med tirsdag 17. mars kl 08.00 stenger vi kommunehuset Enger for besøkende.  

Restriksjoner i Engerdal

Beredskapsrådet har vedtatt restriksjoner i Engerdal som gjelder fra nå.​

Engerdal kommune stenger muligheten for overnatting til Reiselivsbedrifter

​Som en konsekvens av at det nå er forbudt for utenbygdsboende å bruke sin fritidseiendom, vil også krise- og beredskapsledelsen i Engerdal kommune nå pålegge våre reiselivsbedrifter å forby muligheten for kommersielle overnattinger. Dette er også hjemlet i smittervernloven & 4-1. Forbudet gjelder fra mandag 16. mars.