Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Nyheter

​​​​​​​​Her er en oversikt over alle nyhetene i Engerdal kommune sortert på dato, med den nyeste øverst.

 Nyhetsarkiv

Malerigaver fra Sparebank 1 Østlandet

I forbindelse med at Sparebanken før helgen ryddet sine lokaler ved siden av Coop Marked, så har Engerdal kommune fått alle maleriene og bildene som hang der. Disse skal henges opp på sykehjemmet.​

Offentlig ettersyn – eiendomsskattelisten 2021

​På bakgrunn av kommunestyrets vedtak om utskriving av eiendomsskatt, jfr budsjettvedtak for 2021 og med hjemmel i eiendomsskattelovens § 15, legges eiendomsskattelisten ut til offentlig gjennomsyn i tre uker fra 1. mars.

Informasjon i forbindelse med eiendomsskatteseddel

Engerdal kommune har nå akkurat sendt ut brev til alle i kommunen som eier en eiendom med informasjon om beregnet eiendomsskatt – eiendomsskatteseddel.

 

Engerdal kommune stenger snøscooterløypene

Engerdal kommune stenger snøscooterløypene fra og med 1.mars 2021 av hensyn til sikkerhet og naturhensyn. Løype 4 (Kvitvola-Sølenstua) er nå stengt fordi den går i oppløsning.

Vaksinesvindel

Vaksinasjon mot Covid-19 er noe store deler av befolkningen er opptatt av og venter på. Samtidig vet vi at svindel og spredning av skadevare er utbredt i andre land, og at dette også rammer Norge for tiden.

 Nødfôring av rådyr - søknadsfrist 23. februar 2021

​I vårt område er det ikke påvist noen tilfeller av CWD (skrantesjuke). Du må søke Mattilsynet om tillatelse til kortvarig nødfôring, via kommunen. Benytt søknadsskjema som du finner til høyre på siden, fristen er 23. februar.

Oppfordring fra kommunens krise – og beredskapsledelse til fastboende og besøkende i vinterferien

Vinterferien står for døra og vi ønsker i den forbindelse å komme med følgende oppfordringer. I Engerdal kommune har vi nå hatt en rolig periode uten smitte, det ønsker vi å bevare også fremover. Vi ber alle om å bruke munnbind på offentlige steder.

Informasjon om billettsalg til filmen Elgskogen

​Det er satt opp 4 forestillinger, den første er snart utsolgt, og det begynner å fylles opp på de andre også.

Status koronavaksinering

Status for koronavaksinering i Engerdal kommune pr 17.02 er at 77 personer har fått 1. dose, mens 28 personer har fått 2.dose. Dette er primært kommunens eldste befolkning, beboere i sykehjem og omsorgsboliger samt utvalgt helsepersonell.​

Åpent på Røveriet torsdag 18.02

Endelig har det blitt bedre temperaturer og det åpner opp for mer uteaktiviteter! Røveriet har åpent torsdag 18.02 kl. 15.30-16.30. 

Villmarksvekkua 2021 - Friluftsskolen

Villmarksvekkua for barn og unge mellom 10 og 13 år arrangeres på Blokkodden fra 1.-3. mars.​

Stedsutvikling Drevjsø-Blokkodden – informasjonsskriv

Det har kommet en del spørsmål rundt prosjektet og fremgangen. Vi ønsker derfor å samle sammen litt informasjon, og ta for oss de spørsmålene som er mest stilt.

 

Overrekkelse av maleri Engerdal helse og omsorgssenter

Helsesenteret avd Nilstrøa har søkt Drevsjø Sanitetsforening støtte til et maleri, som kan være til glede og gjenkjennelse for beboerne på avdelingen Nilstrøa. Og vi fikk støtte!​

Snøskuterløyper i Engerdal kommune

Nå er alle vedtatte snøscooterløyper åpnet for sesongen. Og nytt for i år er godkjent løype til Sømådal og Elgå.​

Høring – motorisert fricamping

​Engerdal kommune sender med dette forslag om opphevelse av forskrift om plasseringstid i forbindelse med motorisert fricamping (campingvogner/bobiler og tilsvarende) langs Femund, Isterfossen og Femundselva, Engerdal kommune, Hedmark, på høring.  Høringsfristen settes til 26. mars 2021

Smittevernråd ved besøk i kommunale helse – og omsorgsinstitusjoner

Engerdal kommune er nå godt i gang med vaksinering. Beskyttelse oppnås først 1-2 uker etter fullvaksinering, og det er uvisst i hvilken grad personer som er vaksinerte kan smitte videre. Derfor er det fortsatt behov for smitteverntiltak.​

Verdenspremiere i Engerdal

Filmen "Elgskogen" av Ane Helga Lykka har premiere i Engerdal 2. og 3 mars, og settes opp i Engerdalshallen. Billetter legges ut onsdag 17. februar.

Innsamling av matavfall og papp/papir sør i Engerdal er innstilt pga kulde torsdag 11.februar

​Berørte abonnenter er varslet på SMS, og det er lagt ut informasjon på fias.no. 

Vil dere gifte dere borgelig i Engerdal kommune?

Fra 1. januar 2018 blir den borgerlig vigselsmyndigheten overført til kommunene. Dette betyr at dere fra dette tidspunkt kan gifte dere i kommunehuset Enger i Engerdal. Vielsen vil bli foretatt av ordfører eller varaordfører.

Vi på sykehjemmet har feiret samenes nasjonaldag

På fredag bakte vi gakhoe.

På lørdag var det fest; pyntet med flagg, festdrakt, marsipankake og middag laget av rein. Statusrapport Covid-19 Engerdal kommune

Legetjenesten kan melde om at vi ikke har noen innbyggere i Engerdal kommune med Covid-19 smitte. Alle tilfeller fra siste utbrudd er nå friskmeldt.

Totalt har 14 testet positivt på Covid-19 i Engerdal kommune siden mars 2020. 


Komfyren sto for 106 utrykninger i Innlandet i 2020

​Brann- og redningsvesenet i Innlandet rykket i 2020 ut til 106 branner og branntilløp på komfyren. I hovedsak tørrkokinger. En komfyrvakt kan løse problemet og bidra til å redde liv og verdier.

Informasjon om koronavaksine fra Engerdal kommune

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet og kommunen har plikt til å tilby sine innbyggere vaksinasjon. Vi anbefaler alle over 18 år og la seg vaksinere. Vaksinen er gratis og frivillig. 

SMIL-midler 2021 - Søknadsfrist 1. mars

Formålet med tilskudd til spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL) er å fremme natur- og kulturminneverdiene i jordbrukets kulturlandskap og redusere forurensningen fra jordbruket, utover det som kan forventes gjennom vanlig jordbruksdrift. Prosjektene og tiltakene skal prioriteres ut fra lokale målsettinger og strategier.​

Status covid-19 i Engerdal 31.01.2021

Det er avholdt møte i krise- og beredskapsledelsen i dag og situasjonen er nå ganske oversiktlig.  Det ble påvist  ytterligere ett smittetilfelle i Engerdal i løpet av helga. Vedkommende var allerede satt i karantene som nærkontakt. Kommunen har nå 5 personer i isolasjon med påvist smitte. 

Ledig stilling - lege 100 % vikariat - søknadsfrist 15. februar

Innen enheten Helse og Velferd har vi ledig 100 % vikariat som lege i perioden 01.03.21 til 31.08.21.

Hovedopptak til kommunale barnehager/private barnehager i Engerdal 2020/21

​Opptak til de to kommunale barnehagene Drevsjø og Engerdal, og til den private familiebarnehagen i Sømådalen, foretas ved samordnet opptak.  Du kan nå søke og søknadsfristen er 01. mars 2021.

Ledig stilling - lærlingeplass helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider

Engerdal kommune har én ledig lærlingeplass for deg som ønsker å bli enten helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider.

Er du interessert? Send en søknad innen 1. mars 2021, det er lurt å være tidlig ute!

Smittestatus Engerdal 26.01.2021

Det er siden lørdag påvist ytterligere to tilfeller av Covid-19 i Engerdal. Det vil si at vi nå er oppe i 4 tilfeller som sitter i isolasjon. ​

Vi ber våre innbyggere om å unngå reiser til Oslo-regionen

Engerdal kommune oppfordrer våre innbyggere om å unngå reiser til Oslo-området. Bakgrunnen er utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo, og kommunene rundt.​

Strengere regler for testing og innreisekarantene for å stoppe mutert virus

Regjeringen har besluttet innskjerpelser av regler forbundet med testing og karantene for innreisende til Norge. Endringene iverksettes klokken 24.00 natt til mandag 25. januar.

Informasjon fra legetjenesten

Legetjenesten ber nå alle innbyggere som er omfattet av karantenebestemmelser eller som har symptomer på Covid-19 om ikke å besøke legetjenesten.  Vi ber dere ta kontakt på telefon for å avklare om konsultasjoner kan flyttes.

TEPAS - 50 år

​TEPAS er 50 år og vi gratulerer med julieumet med en videohilsen fra vår ordfører Line Storsnes. 

Oppdatert status etter smitteutbrudd i Engerdal

​Etter smitteutbrudd i Engerdal har kriseledelsen sammen med kommunelegen vurdert situasjonen og innfører en del tiltak.

Det er lørdag ettermiddag påvist 2 nye tilfeller av Covid-19 i Engerdal

​Smittesporing er gjennomført og har resultert i 3 personer i isolasjon, 48 nærkontakter i full karantene i 10 dager og 68 nærkontakter som er satt i karantene frem til prøvesvar foreligger. 

Ber hyttefolk fra Oslo-området om å dra hjem

Engerdal kommune følger koronasituasjonen i Nordre Follo/Oslo og omkringliggende kommuner nøye.Engerdal kommune anbefaler at reisende fra regionen Nordre Follo/Oslo  og omkringliggende kommuner som nå oppholder seg i Engerdal kommune, unngår kontakt med andre og reiser hjem ved første anledning.  


Problemer med post til utenlandske hytteeiere

​Engerdal kommune har problemer med postforsendelser til en del utenlandske hytteeiere med D-nummer. Nå ber vi om hjelp fra dem.

Drevsjø asylmottak er 30 år

​Mottaket ble tatt i bruk 15.10.1990, da de første beboerne ble flyttet fra mottaket på Femundsenden og inn i nye funksjonelle leiligheter.

Spørreundersøkelse om bredbåndsutbygging trinn 1

​Engerdal kommune skal snart i gang med en ny utlysning av anbudskonkurranse for bredbåndsutbygging trinn 2. I den forbindelse ønsker vi en tilbakemelding med erfaringer fra de som har fått installert fiber i bredbåndsutbyggingen trinn 1. 

Grensepasseringer ved Lillebo og Valdalsfjellet

​Kommer du fra Sverige og skal inn til Engerdal, så er begge våre grenseoverganger ved Lillebo/Fløtningen og Valdalsfjellet/Grøvelsjøen nå stengt. Dette skjedde 4. januar, og er et smitteverntiltak for å begrense og stoppe importsmitte av Covid-19.

Endrede tiltak covid-19

​Regjeringen viderefører i hovedsak de strenge smitteverntiltakene for å stoppe en ny smittebølge, men gir noen lettelser for barn og unge.

Ledig stilling - ferievikarer sommer 2021 - Fjellheimen leirskole - søknadsfrist 1. mars

​Ved Fjellheimen leirskole søker vi ferievikarer for sommeren 2021. Søknadsfristen er 1. mars.

Ledig stilling - ferievikarer sommer 2021 - Helse og velferd - søknadsfrist 1. mars

​Vi søker etter ferievikarer på sykehjemmet, hjemmebasert omsorg, habilitering og avlastning, legesenter/laboratoriet, kjøkken, vaskeri og renhold.

Psykisk helse i forbindelse med covid-19

Corona har snudd hverdagen vår opp-ned på mange måter, arrangementer og aktiviteter er avlyst og utsatt. Folk oppfordres til å holde seg mest mulig hjemme og unngå å reise på, eller få besøk. Dette er en stor påkjenning for mange, men særlig for dem som har det vanskelig i utgangspunktet.

Ny runde kompensasjonsordning for næringslivet

​Brønnøysundregistrene vil åpne for søknader fra mandag 18. januar. I denne veilederen kan du finne ut om ditt foretak kan få tilskudd, hvor mye tilskudd du kan få og hvordan du kan forberede deg fram til du kan sende inn søknaden.

Nytt smittetilfelle covid-19 i Engerdal

​Det ble torsdag ettermiddag bekreftet ett nytt smittetilfelle i Engerdal. Vedkommende er satt i isolasjon. Tilfellet har to nærkontakter som begge er satt i karantene. 

Røveriet holder åpent i mårra torsdag 14. januar fra kl. 15.30 -16.30

​Vi har både transportpulker og barnepulker - kjekt å ha til skiturene. Husk at hos oss kan du låne utstyret i en uke, helt gratis! 

Norskprøve for invandrere

Det opprettes 4 nasjonale prøveperioder i 2021. Minst 2 av disse prøvene vil bli organisert ved Engerdal voksenopplæringssenter.

Informasjon om vaksinering av Covid-19

​Engerdal kommune har mottatt de første dosene med vaksine og er godt i gang med vaksinering av sykehjemsbeboere. Når vi etter hvert får tildelt flere doser åpner vi opp for vaksinering av øvrig befolkning. Dette skjer etter FHI og Helsedirektoratets prioriteringskriterier som fortrinnsvis er alder.

Veitilskudd

Du har mulighet til å søke om tilskudd til vedlikehold av veier til bosettinger med lang helårsåpen privat vei og til veiløse bosettinger i Engerdal kommune Frist for å søke er 1. februar 2021.


Første covid-19 vaksine er gjennomført i Engerdal

​Stine Spånberg Husfloen setter koronavaksine på Berthe Nordgård. Berthe er blant de første i Engerdal som får vaksinen.

Ledig stilling branningeniør

​Hos Midt-Hedmark brann og redningsvesen er det fra 6. april 2021 ledig 100 % fast stilling som branningeniør/-inspektør i brannforebyggende avdeling ved Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS. Kontorsted er ved brannforebyggende avdeling i Elverum. Søknadsfrist 1. februar 2021.

Litt redusert åpningstid på biblioteket

Biblioteket har redusert åpningstiden 1 time de to neste torsdagene. Torsdag 7.1. Vil det være åpent mellom kl.15.00 og 19.00.  Det samme torsdag 14.1.


Kommunen minner om behandlingstid på søknadspliktig motorferdsel

​Med økt snømengde opplever kommunen økende pågang på søknadspliktig motorferdsel. Vi minner om søknader etter §5 (hyttekjøring for eier av hytte, vedkjøring, kjøring for funksjonshemmede) har behandlingstid på inntil 14 dager.

Influensavaksine

Legesenteret fikk ny forsyning av ordinær influensavaksine før jul og vi har igjen en del doser.Disse er primært forbeholdt innbyggere i risikogruppe (alder, underliggende sykdom).Vi ber om at de som ønsker å ta vaksinen, tar direkte kontakt med legetjenesten for å avtale tid for vaksinering. Politisk møteplan 2021

​Kommunestyret har vedtatt politisk møteplan for 2021.

Kommunen informerer – ikke mulig og kjøre til Blakksjøen og Hognsjøen etter motorferdselforskriften §5 b), isfiskekjøring (v/varig funksjonshemming)

​Engerdal kommune har i snart to tiår tildelt etter søknad, motorferdselstillatelser til personer med varig funksjonshemming. Deler av traseen til Blakksjøen og Hognsjøen ligger innen naturreservatet og kan ikke brukes.  

Varsel om oppstart og høring av planprogram for reguleringsplan for adkomstvei Hyllsjøen

​Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det at Holmseth og Sagen AS på vegne av Roger Axelsson og Hanne Heggeriset setter i gang reguleringsarbeid. Frist for innspill er 03.02.2021

Nye koronatiltak i Engerdal

​Krise- og beredskapsledelsen i Engerdal har hatt møte og drøftet Regjeringens forsterkede tiltak. Det er fremdeles ingen som er smittet i Engerdal og her kan du lese tiltakene som er besluttet.

Kulde skaper trøbbel for å hente avfall

Det nye året starter med kulde, som dessverre får konsekvenser for innsamling av avfall. Innsamling av restavfall som var planlagt hos flere abonnenter i Os, Tolga og Engerdal i dag, mandag 4/1, er avlyst pga. kulde. Hvis temperaturene tillater det, vil innsamling skje torsdag 7.januar.

Ungdom i Innlandet trygt hjem i jula

​Endelig er det klart for at ungdom mellom 15-21 år i hele Innlandet kan komme trygt hjem med taxi etter sammenkomster på kvelds- og nattetid.

Engerdal kommune har kjøpt Asylmottaket

​Som de fleste kjenner til så avsluttes avtalen mellom Utlendingsdirektoratet (UDI) og Engerdal kommune den 30. juni neste år. Dette igjen betyr at over 30 års drift ved Drevsjø Statlige asylsøkermottak nå kan gå mot slutten, og at mottaket vil kunne legges ned til sommeren. 

Slukkeskumskampanjen 2020

​Hjemmesykepleien i Engerdal kommune er heldige mottakere av noen slukkeskumeneheter av typen «110 slukkeskum Mutlipro» fra Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen.

Status Covid-19 i Engerdal kommune 21.12.2020

​Her kommer en oppdatert informasjon om anbefaling i forbindelse med covid-19. Her er det blant annet anbefaling om bruk av munnbind enkelte plasser fra 23.12, karantenehotell, vaksinasjon med mer. Ved å bruke de anbefalte tiltakene for julen håper vi dere alle får en god jul.

Melding fra byggesaksavdelingen

Vi minner om at alle spiselige byggverk skal planlegges, prosjekteres og utføres i henhold til plan- og bakverksloven (pbl) og BAK10. Ønsker alle i Engerdal kommune en riktig god jul

Hjorteviltplan for Engerdal kommune

​Kommunestyret vedtok i sitt møte 16.12.2020 hjorteviltplan for Engerdal kommune.

Forsterket psykososial beredskap i forbindelse med jul og nyttår

​Her finner du telefoner og tilgjengelighet i julen og ta kontakt ved behov for hjelp nå i julen.

Adventsgave til sjukehjemmet

Helse og Velferd takker for fine marsipankaker som vi har fått i adventsgave fra Coop i Engerdal.


Elvedal Transport hjelper nissen

I denne pandemiens tid 
Gled nesten alle julegrantenning forbi 
Derfor har vi i Elvedal Transport 
Bestemt oss for å hjelpe nissen litt å gli. Les hvordan Elvedal transport hjelper nissemor og nissefar rundt i Engerdal lørdag 19. desember.Sigrid Stubsveen er årets unge folkemusiker 2020!

​Sigrid Stubsveen er årets unge folkemusiker 2020 og  vinner av INTROfolk og GRAMOstipend på kr 100.000 kroner. Som kommune er vi stolte av å ha en så dyktig musiker og vi gratulerer så mye!

Barneverntjenestens tilgjengelighet julen 2020

​Her er oversikt over barneverntjenestens tilgjengelighet jul og nyttår:

Kvisleflået og Hovdlia naturreservat - varsel om oppstart av arbeid med forvaltningsplan

​Fylkesmannen har varslet oppstart av arbeid med forvaltningsplan av Kvisleflået og Hovdlia naturreservat i Engerdal kommune. 

Rehabilitering av avløpsanlegget i Engerdal Østfjell

​Anleggsarbeidene for rehabilitering av VA-anlegget i Engerdal østfjell har nå startet opp.

Henting av søppel i romjula

I jula kan det hende vi henter avfallet ditt på andre dager enn vanlig 🚛🎅🎄✨

Om det er endringer sender vi SMS til eier av eiendommen du bor på. Du kan også se riktige datoer i app'en MinRenovasjon eller ved å laste ned tømmekalender på FIAS's nettside.


Vannavlesing

Engerdal kommune sender i disse dager ut kort for avlesing av vannforbruk 2020,. Frist for innlevering er 15. januar 2021. 

Tiltaksprisen 2020 utdelt til Thomas Elvedal AS

​På kommunestyrets møte i dag ble tiltaksprisen for 2020 på kr 20.000 utdelt til Thomas Elvedal AS.  Vi gratulerer! Tildelingen ble fattet av tiltaksnemnda i møte 18.08.2020.

Tilgjengelighetsprisen tildelt Johnsgård Turistsenter AS

​Den nyopprettede tilgjengelighetsprisen er tildelt Johsngård Turistsenter AS.  Vi gratulerer!

Det blir ikke digital overføring av kommunestyremøte 16. desember

​Kommunestyret skal ha sitt siste møte før jul onsdag 16.desember kl 09.00 i Engerdal samfunnshus.

Åpningstider på legesenteret julen 2020

Legesenteret vil holde stengt fra og med torsdag 24. desember og det vil være stengt til og med søndag 3. januar 2021. Det vil da kun være legevakt i den perioden.

Hukommelsesteam - ingen skal møte demens alene

​Helse og velferd Engerdal tilbyr tjenesten hukommelsesteam, med mål for tjenesten «Ingen skal møte demens alene». Teamet omfatter kommunelege, sykepleier, ergoterapeut, spesialhelsefagarbeidere og fagsykepleier.

Anbefalinger og råd fra helse og velferd om covid-19 og julefeiring

Folkehelseinstituttet og helsedirektoratet har i samråd med Regjeringen besluttet tiltak for julen.  Helse og velferd har laget en oversikt over anbefalingene og også om lokale anbefalinger.

Laboratoriet holder stengt fredag 11. desember

​Laboratoriet på legesenteret holder stengt fredag 11. desember på grunn av sykdom og bemanningsutfordringer.

Aktiviteter på Engerdal frivilligsentral

​Engerdal frivilligsentral har noen faste treff; tirsdagstreff med kaffe og vaffel, felles lunsj på torsdag og felles frokost på fredager.

Vinnere på stolpejakt 2020 i Engerdal

​I år har vi hatt 682 registrerte brukere, godt fordelt på Drevsjø, Ulvågrenda og Søre-Elvdalen.

Ledig stilling - IKT-lærlinger - søknadsfrist 17. januar

​SÅTE IKT har to ledige læreplasser i IKT-servicefaget eller dataelektronikerfaget.

Hverdagsmestring - hva er viktig for deg?

​Hverdagsmestring er vedtaksfestet tidsavgrenset rehabilitering innen dagliglivets gjøremål og foregår hovedsakelig i hjemmet.

Hjelp oss å utvikle Engerdal kulturskole!

​Kulturskolen er i utvikling og vi trenger din hjelp. Nasjonalt er det et ønske om å utvikle kulturskolen i et livsløpsperspektiv; fra spedbarn, gjennom barnehage- og skoletiden, ung voksen, voksne og eldre. Lokalt er vi inne i en fase med nye, blanke ark og mulighet for å tenke nye tanker. Ved å svare på denne spørreundersøkelsen gir du oss verdifulle svar på hva du ønsker at kulturskolen skal være, i hvilken retning du mener vi bør bevege oss og hvilke tilbud du ønsker at vi skal tilby. 

1. desember er Røykvarslerdagen

Levende lys, peiskos, matlaging og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i juletiden. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytte batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember. 

Julekonkurranse med Bjønnis

​Bjønnis som er Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen brannbamse er lei seg fordi det meste har vært avlyst i 2020 og han ikke har fått møtt noen barn.  Derfor inviterer MHBR til digital julekalender.

Bassenget åpner igjen i dag for offentlig bad

Bassenget åpner igjen i dag for offentlig bading for alle som ønsker. Hvis det ikke blir endringer i smittevernsreglene så håper vi at vi nå kan holde oppe igjen fram mot jul.

 


Ønsketre

​I desember i år har du mulighet til å glede et barn i en familie som sliter økonomisk, og som kanskje ikke selv har råd til julegaver til barna sine under juletreet. Fra lørdag 28. november til torsdag 17. desember vil dere finne anonyme gaveønsker på Gløtvold Handel og Coop Marked Engerdal, hengende på ønsketreet. 

Informasjon om Asylmottaket

​Informasjon om fakta i forhold til driften ved Asylsøkermottaket på Drevsjø.

Kommunestyremøte i dag 25. november kan du se og høre på webtv

​Møtet starter i kveld kl 19.00.  Det vil først være noen orienteringer.  På grunn av plassmangel i kommunestyresalen vil det ikke være mulig å være publikum i salen.

Bursdagsfeiring på helse og omsorgssenteret på Drevsjø

​Sparebanken fyller 175 år i år. I den forbindelse fikk pasienter, beboere og ansatte på helse og velferd kake. Vi feiret bankens bursdag på alle avdelinger med flagg kaffe og kake! Tusen takk for at vi kunne få være med i bursdagsfeiringen.

Endringer på legetjenesten

​Virksomhetsleder for legetjenesten, Andi Cornelia Berndtsson, kan opplyse om at kommunelege 2 Ida Bjørnstad Sheriff har hatt sin siste arbeidsdag i Engerdal kommune. Vi takker Ida for den jobben hun har gjort i den perioden hun har vært hos oss.

Informasjon om symptomer covid-19 og hva kan du gjøre og hva kan fastlegen gjøre

​Fra kommunelegen har vi mottatt informasjon om varselsymptomer og tegn, hva kan du gjøre og hva kan fastlegen gjøre.  I dette informasjonsdokumentet er det mye nyttig informasjon. 

Vi fått et påvist tilfelle av covid-19 i Engerdal

Vedkommende er ikke bosatt i kommunen og kommunelegen vurderer at det er liten risiko for spredning.  

Offentlig ettersyn budsjett 2021 og økonomiplan 2021-2024

​Formannskapets innstilling til budsjett for 2021 med gebyrregulativ og økonomiplan for perioden 2021-2024 legges ut til offentlig ettersyn i perioden 19.11.2020-10.12.2020.

Designhjelp til lokale bedrifter

​Sør-Østerdal Næringshage har fått tilført ekstraordinære korona-midler som skal komme lokale bedrifter til gode.  I samarbeid med Skrå gir vi noen bedrifter mulighet til å gjøre små eller større endringer i sin egen merkevare for å kunne nå ut til nye, flere og riktige kunder.

Nye anbudskonkurranser er publisert på Doffin

​Det er lagt ut følgende anbudskonkurranser for Engerdal og flere andre kommuner i Doffin.

Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge 2021 (tidligere Inkludering av barn i lavinntektsfamilier)

Barn og unge skal få delta på fritidsaktiviteter selv om foreldrene har dårlig råd. Offentlige instanser, lag og foreninger og private kan søke om tilskudd. Søknadsfrist er 4. desember 2020. Søknadsskjemaet blir tilgjengelig senest 13. november 2020


Bassenget er fremdeles stengt på grunn av sykdom

​Vi har fremdeles sykdom blant ansatte, og må dessverre stenge bassenget videre framover og foreløpig til og med fredag 20. november.

Gratis adventskalender om psykisk helse til Engerdals befolkning

​Vi har laget en Adventskalender for å styrke vår egen og andres psykiske helse, og for å bidra til et rausere samfunn. Denne deles ut gratis til de som ønsker av Engerdals befolkning som et forebyggende tiltak. 

Reguleringsplan for Drevsjøen

​I medhold av plan- og bygningsloven § 12-12 har Engerdal kommune i møte 21.10.2020 vedtatt reguleringsplan for Drevsjøen, plan-id 2020-0300. Planen kunngjøres her med alle relevante dokumenter, samt digitale data.

Status smittevern i Engerdal

​Det er 8 uker siden forrige smittetilfelle. God kapasitet på testing, alle som har indikasjon for test, får test. Vi testet i forrige uke 27 stk og har testet 22 hittil denne uka. 

Vanntilførsel Engerdal Østfjell

​På grunn av montering av steinfang i ledningsnettet i Østfjellet, kan det oppleves periodiske stans i vannforsyningen torsdag og fredag denne uken.

Regjeringen har kommet med nye coronatiltak

​Norge er i starten på andre smittebølge. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. Regjeringen innfører derfor nye nasjonale smitteverntiltak. Deres anbefaling er: - Hold dere hjemme og ha minst mulig sosial kontakt.

Foredrag – den første grenselosen onsdag 11.11

​Biblioteket arrangerer foredrag med  Hans Olav Haugen som vil fortelle om den første kvinnelige grenselosen, Ingebjørg Sletten Fosstvedts og hennes innsats som kvinnelig flyktningelos for engelske soldater fra Gausdal via Trysil til Sverige.  Arrangementet er på biblioteket Onsdag 11.11 kl. 18.00.

Årets markering av Verdensdagen for psykisk helse 2020

​Vi er nå ferdig med årets markering av Verdensdagen for psykisk helse ute i grendene. Vi har besøkt alle fem kirkene våre, og totalt sett har vi nådd mange av kommunens innbyggere.

Endringer blant fast ansatte fra mai 2020 til oktober 2020

​15 takket ja, 3 takket nei og 8 har sagt opp sin stilling i Engerdal kommune i perioden mai 2020 til og med oktober 2020.