Viltpåkjørsler – foring av hjortevilt

skadet rådyr

​Det er for tiden veldig mye viltpåkjørsler. Fra 1. desember til 1.februar har det vært 16 rådyr- og 7 elgpåkjørsler. Engerdal kommune vil oppfordre alle til å være ekstra oppmerksomme langs vegene nå. Spesielt tidlig morgen, og ettermiddag/kveld.

Spesielt utsatte strekninger for rådyr er:

• Fv 26 der 60 sonen opphever sør for Engerdal Sentrum til like etter Fotballbanen i Engerdal.
  • Fv 26 og Fv 653 ved Engerdalssetra
  • Fv 218 på strekningen Drevsjø – Lillebo
  • Fv 26 ved Kvisla
  • Fv 653 ved Volbrenna
  • Fv 217 ved Sølenstua
  • F  217 ved Femundsundet

Spesielt utsatte strekninger for elg er:

• Fv 218 på strekningen Drevsjø – Lillebo (spesielt rundt området ved avkjøring til skytebanen).
  • Fv 653 Engerdalssetra langs Vestveien til Sølenstua. (spesielt rundt området Gløtvola).
  • Fv 26 ved Engerdalssetra.
  • Fv 217 ved Femundsundet.
  • Fv 26 Engerdal sentrum – Heggeriset.
  • Fv 26 Sømådalen.

Ved påkjørsler er man pliktig å varsle nærmeste politi eller viltmyndighet. Skulle uhellet være ute ring 02800, eller direkte til fallviltgruppa på ett av numrene under:

• Eskil Vethe Herfindal:    950 37 524
  • Vidar Trøen:                      920 15 870
  • Tore Lillestu:                     917 02 903
  • Vidar Brenna:                   971 31 216
  • Odd Sømåen:                   909 88 491
  • Terje Stolt:                         959 81 813

Ved påkjørsler blir jobben til fallviltmannskapet enklere dersom beskrivelsen av ulykke-stedet er god, og blir merket enten med å henge opp gule «viltulykkelapper» som kan fås i Enger. Eller med plastpose på brøytestikker og lignende.

Engerdal kommune vil også minne om at det er forbudt med all foring av hjortevilt pga smittefare i forbindelse med CWD / skrantesjuke. Det ble i fjor gitt en spesiell tillatelse fra mattilsynet etter søknad til nødforing av rådyr. Dette var på grunn av de store snømengdene som var i fjor vinter. Dette gjelder altså ikke i år og foring er forbudt. Ved å fore rådyr øker man også risikoen for påkjørsler da rådyrene vandrer fra dagområder til foringsplassene som ofte ligger relativt nærme vegene.

På forhånd takk fra Kommunen v/Fallviltgruppa.

Sist oppdatert: 01.02.2019 12:14:30