Villmarksvekkua

Fra programmet Villmarksvekkua

​​Villmarksvekkua arrangerast i vinter i Ulvågrenda i Engerdal! DNT Engerdal og Trysil står som arrangør og tilbyr eit friluftsfagleg opplegg med fokus på det tradisjonelle friluftslivet. Vi kjøyrer daggsopplegg måndag 18/2 og tysdag 19/2, med ei ovnernatting frå onsdag til torsdag.

Fokuset ligg på å bli trygg på å vere ute i naturen og bli glad i å vere ute.
Det er viktig for Villmakrsvekkua at læringa skal skje praktisk og vi legg opp til at deltakarane skal få prøve sjølve i stor grad. Villmakrsvekkua legg vekt på at deltakarane skal få gjøre arbeidet sjølve og vi kjem til å bruke redskapar som øks, sag og kniv under vårt arbeid med ved og bål. . Vi skal jobbe med å finne fram i skogen på ein trygg og sikker måte, og dette skal vi bruke da vi skal på overnatting frå onsdag til torsdag. Det blir og ein del arbeid med å lage leir, bygge i snøen, leike på ski og eller kva villmarksingar finn på da dei er ute i det fri.
Vi kjem og til å dvele og diskutere kring spørsmål om sporlaus ferd og allemannsrett og kva vår plass i naturen er. Helst rundt bålet.

Altså velkomne til eit allsidig villmarksopplegg i villmarka under Villmarksvekkua.
Meld deg på til

per_hoye@hotmail.com.

Meir konkret informasjon kjem i informasjonsbrevet dei påmeldte får tilsendt etter 9.februar.

Vegledarar er Per Jørgen Høye og Gaute Stubsveen.

Sist oppdatert: 18.01.2019 15:01:07