Vigsling av fjellalter på Daniel Mortenson’s vinterboplass

Same foran gamma - prester og biskop bak

​Vigsel av fjellalter på Daniel Mortenson's vinterboplass ved Kjerran.  Foto; Terje Vestad

​Søndag 3. juni var det friluftsgudstjeneste der det første samiske fjellalter i Norge ble vigslet på Daniel Mortenson’s vinterboplass ved Kjerran. Til å bistå med dette, deltok for uten Svein-Olav Angard Hovde, biskop Solveig Fiske, sør-samisk prest Einar Bondevik og kyrkoherde i Idre Ann-Sofi Näslund .

​Både været og naturen viste seg fra sin beste side, og var med på å gi arrangementet en verdig ramme. Ikke mist satte Marja Helena Fjellheim Mortensson oss alle i en høytidelig stemning med sin joik. Ristin Mortensson hadde en interessant orientering og historia til boplassen, og om livet i og utenfor gamma. Ordfører Lars Erik Hyllvang takket og ønsket lykke til med fjelalteret og boplassen på vegne av Engerdal kommune.

Svahken Sitje serverte reinskav med tilbehør i pitabrød, og Elgå menighetsråd sto for kaffe og kaker.

Takk til alle for et trivelig arrangement!

Bilder fra vigselen:

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplass_Marja%20syngerMarja Helene Fjellheim Mortensson  synger

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplass_biskop%20Solveig%20Fiske Biskop Solveig Fiske

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplass_ordfører%20Lars%20Erik Ordfører Lars Erik Hyllvang

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplassde%20som%20deltok De som teltok på vigselen

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplass_inne%20i%20gamma Inne fra gamma

Vigsling%20Daniel%20Mortenson%20vinterboplass_Marja