Verdensdagen-for-psykisk-helse 2020

Logo%20verdensdagen%20psykisk%20helse

I år vil det i Engerdal bli åpen markering i alle kommunens kirker.

Den psykiske helsen vil bli utfordret hos de fleste i løpet av livet. Det å slite psykisk i perioder er normalt, men halvparten av oss får eller har en psykisk diagnose i løpet av livet. Nettopp fordi det angår så mange, enten deg selv eller som pårørende, er det nødvendig at vi er klar over hva vi kan gjøre i hverdagen for å styrke oss, men også hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer.

God psykisk helse krever at vi selv tar et tak og at vi tar ansvar for egen helse. Vi har alle også muligheten til å gjøre samfunnet til et bedre sted å leve ved å inkludere og styrke hverandre.

Målet for verdensdagen for psykisk helse 2020 er å:

• Øke kunnskap om hva som styrker den psykiske helsen
  • Bidra til mer åpenhet om psykiske utfordringer
  • Bidra til trivsel, læring og personlig utvikling for deg selv og andre.

Årets tema er – spør mer

Tenk litt igjennom følgende:

• Har du spurt deg selv eller noen andre om noe i dag?
  • Hvordan lyttet du til svaret?
  • Hva gjorde svaret med deg?
  • Kan du bruke svaret til noe godt?

Ved å spørre mer vil flere føle seg inkludert, og vi kan oppdage om noen trenger hjelp. Vi vil oppfordre alle til å spørre mer dersom dere er bekymret for noen. Ikke slutt å bry deg, og ikke gi deg dersom du er bekymret. Ting blir ikke verre om du spør.

I år vil det bli åpen markering i alle kommunens kirker:

Onsdag 14.10: Drevsjø kirke

Mandag 19.10: Elgå kirke

Torsdag 22.10: Engerdal kirke

Torsdag 29.10: Søre-Elvdal kirke

Tirsdag 04.11: Sømådal kirke (OBS! Byttet dato mot det som står i Menighetsbladet)

Sokneprest, Frivilligsentralen, helsesykepleier og psykiatrisk sykepleier vil være tilstede og det er også disse som arrangerer markeringene.

Markeringene er selvfølgelig åpen for alle, og vi håper å nå mange og spesielt de eldre i kommunen vår. I disse tider vil selvsagt smittevern bli ivaretatt.

Det vil bli lett underholdning, litt forskjellig i de ulike grendene. Følg med på plakattavlene i bygda deres.

Det vil være tid for å spørre mer, og det blir servering av kaffe og vafler.

Vel møtt!!

Sist oppdatert: 09.10.2020 14:43:09