Valg av kunstverk i Baggroa – Engerdal sentrum

Molekylskogen

​Molekylskogen - Peder Istad

Sparebanken Hedmarks kunstfond har valgt kunstverket «Abakus» (lat.kuleramme) av kunstner Peder Istad som gave til Engerdal kommune. Abakus er en skulpturinstallasjon bestående av 7 deler som hedrer Egil A. Hylleraas sitt pionerarbeid innom kvantemekanikken og utregninga av Heliumatomet og kunstverket blir plassert i Baggroa park i Engerdal sentrum.​

Kunstverket ble presentert for Engerdal kommunestyre torsdag 19.5.16 og ordfører Lars Erik Hyllvang uttrykker stor takk til kunstfondet for gaven og er meget godt fornøyd med valget av kunstverket og som på denne måten hyller Egil A Hylleraas som den store engerdølen han er.

Engerdal kommune gleder seg til et godt samarbeid med Sparebanken Hedmarks kunstfond og kunstner Peder Istad om realiseringen i Baggroa.  Vi kommer tilbake med mer utfyllende stoff etter hvert og eventuelle spørsmål om videre fremdrift kan rettes til Finn Vaagan på mobil 90876934.

Sist oppdatert: 23.05.2016 08:10:52