Vær obs på vilt langs veiene

død elg på en bilhenger

​Det er høsten og dagene blir fort tidligere mørkere. Hjorteviltet har begynt å flytte på seg. Det betyr at viltet er mer på farten i disse dager, og faren for viltpåkjørsler er stor. Engerdal kommune oppfordrer folk til å ta det med ro langs veiene og være observante, særlig i skumringen og grålysningen.

Det var en viltpåkjørsel i går kveld ca. 2 km nord for Engerdal sentrum og da var det ei elgfjorku som måtte bøte med livet. Her skal den som kjørte på ha ros for å ha gjort alt riktig!

​Engerdal kommune som lokal viltmyndighet har ansvar for at viltlovens § 48 følges, samt at bestemmelsene i Lov av 20. desember 1974 om dyrevern blir ivaretatt, i forbindelse med påkjørsler av vilt i trafikken og annet fallviltarbeid.
Dersom uhellet er ute og man kjører på hjortevilt skal følgende gjøres:
1. Sikre ulykkesstedet med varseltrekant og nødblink
2. Få oversikt over skadde personer og gi førstehjelp/ring 113
3. Merk påkjørselstedet/der dyret forsvant
4. Ring 02800! Du kan evt. ringe direkte til et av medlemmene i fallviltgruppa
5. Oppsøk lege dersom du har smerter i hode/nakke etter ulykken

Bilfører har plikt til å varsle nærmeste politimyndighet eller viltnemnd. Hvis du ikke har varslet politi/viltnemnd og har dokumentasjon på dette kan det bli avkorting i forsikringsoppgjøret. Følg aldri etter skadd vilt selv, dette vanskeliggjør ettersøkshundens arbeid. Alle kommuner i Norge har en beredskap for å søke etter skadde dyr. Engerdal kommune har en ettersøksgruppe som har som arbeidsoppgave å drive ettersøk etter skadet/påkjørt vilt og/eller annet fallviltarbeid. Engerdal kommunes fallviltgruppe består av følgende personer med telefonnummer:

- Eskil Vethe Herfindal 950 37 524
- Terje Stolt 959 81 813
- Odd Sømåen 909 88 491
- Vidar Trøen 920 15 870
- Vidar Brenna 971 31 216
- Tore Lillestu 917 02 903

merkeing viltulykke.jpg

Hvis du trenger bånd til å merke skadestedet kan du få det ved henvendelse til skranken i Engerdal kommune.

Sist oppdatert: 31.08.2018 14:24:26