Vær obs langs veiene – hjortedyr på farten - Informasjon vedrørende fallvilt i Engerdal kommune

Påkjørt%20Elg
​Foto:  Bjørnar Johnsen
Det er senhøstes og dagene blir mørkere. Hjortevilt trekker mellom sommer- og vinterbeiter. Det betyr at viltet er mer på farten i disse dager, og faren for viltpåkjørsler er stor. Engerdal kommune oppfordrer folk til å ta det med ro langs veiene og være observante, særlig i skumringen og grålysningen.

​Engerdal kommune som lokal viltmyndighet har ansvar for at viltlovens § 48 følges, samt at bestemmelsene i Lov av 20. desember 1974 om dyrevern blir ivaretatt, i forbindelse med påkjørsler av vilt i trafikken og annet fallviltarbeid.

Dersom uhellet er ute og man kjører på hjortevilt skal følgende gjøres:
1. Sikre ulykkesstedet med varseltrekant og nødblink
2. Få oversikt over skadde personer og gi førstehjelp/ring 113
3. Merk påkjørselstedet/der dyret forsvant
4. Ring 02800, evt. direkte til et av medlemmene i fallviltgruppa eller lensmannskontor, og meld fra om påkjørselen
5. Oppsøk lege dersom du har smerter i hode/nakke etter ulykken

Bilfører har plikt til å varsle nærmeste politimyndighet eller viltnemnd. Følg aldri etter skadd vilt selv, dette vanskeliggjør ettersøkshundens arbeid. Alle kommuner i Norge har en beredskap for å søke etter skadde dyr. Engerdal kommune har en ettersøksgruppe på 6 personer som har som arbeidsoppgave å drive ettersøk etter skadet/påkjørt vilt og/eller annet fallviltarbeid. Engerdal kommunes fallviltgruppe består av følgende personer med telefonnummer:

- Bjørnar Johnsen (leder) 970 63 383
- Vidar Trøen (nestleder) 920 15 870
- Tom Nordsveen  414 48 559
- Odd Sømåen   909 88 491
- Thor Haugen   917 38 588
- Bjørn Arvid Foss  900 21 248

Hvis ikke noen av ovennevnte personer nås, kan Engerdal lensmannskontor kontaktes på tlf. 62 45 68 20.

Prisen på fallvilt kjøtt er pr. dags dato kr. 55,- pr. kilo ekskl. merverdiavgift. Slakt selges fortrinnvis som hele eller halve slakt.

Interesserte kan ta kontakt med leder for fallviltgruppa Bjørnar Johnsen eller kommunen ved Eskil Vethe Herfindal: 62459627

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:28:17