Tre nye år med grensesamarbeid

På%20sykkel%20i%20høyfjellet

​Reiselivskommunene på norsk og svensk side fortsetter samarbeidet i tre nye år for å bli en verdensdestinasjon med helårsturisme.​

Siden 2011 har grensekommunene Malung-Sälen, Älvdalen, Trysil og Engerdal​ jobbet sammen for å videreutvikle destinasjonene Sälen, Idre, Trysil og Engerdal med helårsturisme som attraktiv hovednæring.

SITE

Interreg-samarbeidet SITE startet opp 1. juli 2011. Del en varte fram til 21. august 2014, og nå fortsetter samarbeidet i tre nye år, fram til 30. juni 2018.

Målet

Når prosjektperioden er over i 2018, skal aktørene jobbe sammen som en internasjonal og kraftig destinasjon med en attraktiv besøksnæring.

Scandinavian Mountains

Med bakgrunn i og erfaringer fra SITE-prosjektet skal SITE-regionen utvikles til å bli Scandinavian Mountains - en internasjonal og bærekraftig destinasjon med en attraktiv reiselivsnæring.

Satsingsområder

SITE skal ha fokus på disse områdene:

• Eksportmodne bedrifter og destinasjoner
  • Nyetableringer og entreprenørskap
  • Bærekraftig utvikling og sertifisering
  • Offentlig infrastruktursamarbeid

Prosjektet

Malung-Sälens kommun er svensk prosjekteier, og Trysil kommune er norsk prosjekteier, og i prosjektet er bemannet slik:

• I Sverige er Ingemar Kyhlberg prosjektleder og Linnea Johansson prosjektmedarbeider
  • I Norge er Anne Dorte Carlson prosjektleder og Runa Eggen prosjektmedarbeider

Gro Svarstad, Gudrun Sanaker Lohne og Lars Erik Hyllvang sitter i styringsgruppa fra norsk side.

Tekst skrevet av Ramona Nordnes, Trysil kommune

Sist oppdatert: 26.08.2015 13:19:58