Tidligere elev på besøk med takk og gode råd til nye elever

l-mohamed_april_2014
I april fikk Engerdal voksenopplæringssenter overraskende besøk av en tidligere elev som  har flyttet til en annen kommune.
Den unge mannen forteller at han savner lærerne han hadde på Engerdal voksenopplæringssenter.

​Han forteller videre at da den nye kommunen hørte hvor han var flyttet fra, svarte de slik" Jasså kommer du fra Engerdal? Da trenger vi ikke bruke tolk. Våre erfaringer er at elevene som har gått på Engerdal voksenopplæringssenter har lært seg mye norsk !"

Den unge eleven som nå har gjenopptatt  norskopplæringen i den nye kommunen forteller at skolen på Drevsjø var veldig bra. Der ble han sett og hørt, stilt krav til og han takker for at han fikk mulighet til å lære mye norsk mens han bodde her.
I Engerdal fikk han større mulighet til å praktisere språket med nordmenn, og kanskje mest med de ansatte på skolen og mottaket.

Han råder alle elevene som går her nå, å bruke muligheten og tiden de har  til å studere hardt mens de venter på å bli bosatt i en kommune. Han har forstått hvor viktig det er å lære språket.
Språket er nøkkelen til utdanning og arbeid og et godt liv i Norge.

Den unge mannen tok seg  til å besøke alle klassene der han fortalte om sine erfaringer.

Vi takker for besøket og ønsker ham lykke til videre!

Ingeborg Frank
Rektor Engerdal vo-senter