Situasjonsrapport flomberedskap i Engerdal kommune

Høy vannføring i Fallene ved Røa

​Røafallene.

Vårflommen i Engerdal har nå pågått en drøy uke. Fylkesmannen i Hedmark og NVE har sendt ut flomvarsel i vårt dalføre nesten på størrelse med flommen i 2014. Det vil si oransje nivå, som betyr en flom på nest høyeste nivå. En alvorlig hendelse som forekommer sjelden, krever beredskapsmessige forberedelser og kan medføre skader.​

Heldigvis bor vi høyt og fritt, og klarer oss stort sett fint hver eneste vårflom. Sånn ser det ut også i år. Allikevel har kommunen en plikt, og er opptatt av at ingen av våre innbyggere skal bli utsatt for noen fare når det gjelder personsikkerhet eller tap av materielle verdier. Med forbehold om fortsatt store nedbørsmengder, så ser det ut til at våre vassdrag nå er i ferd med å gå litt tilbake. Forhåpentligvis er den verste flommen over nå.
Engerdal kommune har fulgt flommene nøye den siste uken. Tilbakemeldingen er at vi har klart oss bra i alle deler av kommunen. Ingen innkomne meldinger om betydelig skade som har krevd ekstraordinære tiltak.
Allikevel er ikke flommen helt slutt. Dersom noen av dere skulle trenge hjelp eller bistand fra kommunen kan dere ringe vår teknisk vakttelefon: 958 55620.

Til slutt; å oppsøke naturkreftene kan være fascinerende. For eksempel se Røafallene tordne nedover åssidene under flommen gjør inntrykk. Vi oppfordrer alle om å vise stor forsiktighet, og ikke utsette deg for unødig fare.

Sist oppdatert: 11.05.2018 12:49:16