Pressemelding fra Statens vegvesen - påsketrafikk

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Emneord (los) forsiden
Bilkø-skilt

Som alltid forventes det stor trafikk i og omkring Elverum i påsken. Spesielt knyttet til hjemreise. Statens vegvesen, politiet og Elverum kommune ønsker å legge til rette for god trafikkavvikling og trafikksikker ferdsel for flest mulig av de som må kjøre gjennom Elverum på veg hjem fra påskeferie. ​

​For å få til best mulig trafikkavvikling tas det i bruk en alternativ rute gjennom Elverum. Dette for å fordele trafikkbelastningen slik at ikke alle må gjennom rundkjøringen ved Basthjørnet. Denne er ellers et knutepunkt for all trafikk fra Trysil og Engerdal på rv. 25 og trafikk fra Østerdalen på rv. 3.

Trafikken på riksveg 25 fra Trysil vil i perioder blir styrt over Starmoen mot Jømna og deretter inn på rv. 2 videre mot Kongsvinger. Derfra går vegen mot Oslo-området via E16 til E6 på Kløfta.

-Vi ber om trafikantenes velvilje, tålmodighet og samarbeid for å få til dette, slik at alle kommer trygt og sikkert hjem uten å sitte i kø for lenge. Dette tiltaket vil bidra til mindre trafikk gjennom Elverum, og dempe ulempene hjemreisetrafikken vanligvis medfører, sier senioringeniør i Statens vegvesen, Arne Skybak.

Han anmoder de som kjører alternativ rute øst for Elverum sentrum om å kjøre etter forholdene og vise særlig hensyn til de som bor langs vegen. Den alternative ruten vil bli skiltet over Starmoen, med utkjøring på rv. 2 på Jømna (se kart til høyre på siden).

Oppdatert trafikkinformasjon finnes til enhver tid på www.vegvesen.no

Sist oppdatert: 07.04.2017 10:47:04