Prøver i norsk og samfunnskunnskap for innvandrere og nye krav til statsborgerskap

norsk pass

​De nye kravene vil tre i kraft fra 1. januar 2017, og innebærer at søkere om norsk statsborgerskap må ha muntlige ferdigheter på nivå A2 i norsk og ha bestått en prøve i samfunnskunnskap på norsk.

Justis- og beredskapsdepartementet har sendt ut brev til kommunene med

informasjon om nye krav til statsborgerskap.

Les hele brevet fra Justis- og beredskapsdepartementet (pdf).

Vox utvikler en ny prøve i samfunnskunnskap på nivå A2 i norsk, med spørsmål av mer allmenn og hverdagslig karakter. Denne prøven vil få navnet «statsborgerprøven». De som søker statsborgerskap etter 1. januar 2017 må bestå statsborgerprøven, eller dagens prøve i samfunnskunnskap på norsk, for å oppfylle vilkåret for statsborgerskap.

Nasjonale prøver i norsk gjennomføres 2 ganger i året.  De siste prøvene i 2016 gjennomføres i tiden 28.11.-08.12.16.

Ønsker du å ta norskprøven eller prøve i norsk og samfunnskunnskap i Engerdal kommune kan du ta kontakt med Engerdal voksenopplæringssenter og melde deg på.  Vi samarbeider også med Trysil om den muntlige prøven.

Kontakt:

Engerdal voksenopplæringssenter