Påskehilsen fra Oppvekst

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 03.04.2020 17:31:24 | Emneord (los) forsiden
Lite%20barn%20som%20maler

​Nå står påsken 2020 for døren. En påske som blir annerledes enn alle andre påskeferier vi har opplevd. Ferie fra skole og barnehage skal vi ha, men vi kan ikke gjøre hva vi vil i denne ferien. Skolearbeid skal vi ta en pause fra, det er vel det eneste som er likt som før.

​Vi må fortsette med å være bare noen få sammen – max 5 personer i en gruppe og holde avstand på minimum 2 meter. God håndhygiene og hele tiden tenke på å redusere smitte. Husk dette når dere treffer andre i påskeferien. Alle oppfordres til å være mye ute og få seg masse frisk luft. Frisk luft er bra, men husk reglene som gjelder.

Alle virksomhetene i oppvekst har vært igjennom 3 uker med store forandringer. Dette gjelder alle ansatte som fikk arbeidsoppgavene sine endret over natten. Læringskurven i digitale verktøy har vært både bratt, krevende, lærerik, inspirerende og frustrerende. Arbeidsdagen med fjernundervisning hjemmefra til sin egen klasse og flere med egne barn hjemme i alle aldre har bydd på ulike utfordringer. Lærerne våre har taklet dette med glans og fortjener en stor takk. Heldigvis opplever lærerne mye positivt med denne undervisningsformen også og kontakten med elever og hjem fungerer bra. Arbeidsdagene har nok blitt mye lengre enn til vanlig.

Barnehagene ble stengt og ansatte måtte tenke ut andre måter å treffe barna på. Dette er blitt til digitale samlingsstunder, aktivitetsposer som er sendt hjem, deling av ideer til barn og foreldre som de kan gjøre hjemme og mye mer. De ansatte har lest seg opp på fagstoff, levert inn svar på oppgaver fra ledelsen, bidratt med ideer og innspill til ulike tema, praktiske oppgaver i barnehagene og tatt seg av barn med behov for barnehageplass. All honnør til våre barnehageansatte, dere er gode i det dere gjør.

Ansatte i oppvekst er også forflyttet til andre oppgaver innenfor helse og bidratt bla. med renhold, vaskeri og matutkjøring. I denne dugnaden vi er inne i nå, bidrar alle så godt de kan.

Elevene fikk en helt ny hverdag med fjernundervisning hjemme og kun lov til å være sammen med noen få venner. Alle fritidsaktiviteter ble stengt. Elevene har gjort en formidabel innsats, vært pliktoppfyllende, prøvd seg på nye digitale plattformer og taklet dette bra. Alle har gjort så godt de kan. Klapp på skuldra og styrkeklem til alle elever ved EBUS og voksenopplæringen.

Kulturskoleelevene våre har fått prøvd seg på fjernundervisning dem også og det har fungert bra.
Barnehagebarna fikk også hverdagen snudd på hodet og skulle plutselig bare være hjemme. Det blir rart når man er vant til å være i barnehagen og få leke med venner og gjøre mange ulike aktiviteter. Barna uttrykker at de savner barnehagen og takker for samlinger og aktiviteter som deles med dem. Vi klapper alle barnehagebarn på skuldra og sender dem en klem og håper de snart får komme til barnehagene igjen.

Til slutt så sendes en hyllest til alle foreldrene som fikk hverdagen totalt forandret. Fra å kunne dra på jobb som vanlig til å jobbe hjemmefra med alle barna der samtidig. Sammen med sin egen jobb skulle dere også hjelpe skoleelevene og aktivisere de minste. Arbeidstiden ble forskjøvet i alle bauer og kanter. Helt klart en krevende tid, men også mye mer tid sammen med sine aller nærmeste. Fortsett å gå på turer og still opp for barna deres, alt dere gjør for dem utgjør en positiv forskjell. Takk for alt dere gjør i en merkelig hverdag.

Kommunens tverrfaglig team har i dag, 3. april, gjort en vurdering på om Engerdal har behov for å ha åpen barnehage og skole i påskeuka. Teamet har vurdert dette til ikke nødvendig. De som har behov for litt oppfølging, vil få det via telefon og Skype.

Hva som skjer med skole og barnehager etter påsken vet vi ikke enda. Onsdag 8. april får vi vite hva regjeringen bestemmer, så følg med på nyhetene da.

Vi kan alle være sårbare i denne tiden, så ikke nøl med å ta opp telefon og ring en du kan prate med. Dette gjelder om du er ung eller gammel. Ulike telefonnummer kan du bl.a. finne på kommunens hjemmeside HER.

HER kan dere finne råd om korona til foreldre, barn og unge.

Ta også en titt på videosnutten – Mens vi venter på at barnehagen skal åpne.

Da gjenstår det å ønske dere alle sammen ei riktig god påske :)

Takk for innsatsen og ta vare på hverandre til vi ses igjen.

Påskepynt.png

Sist oppdatert: 03.04.2020 17:39:27