Oppsummering av årsmelding for Engerdal Frivilligsentral 2019

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 14.02.2020 09:27:47 | Emneord (los) forsiden
Barn%20på%20tur

​Det har vært et aktivt år på Engerdal Frivilligsentral. Vi har tolv faste aktiviteter som har vært med oss gjennom 2019: tirsdagstreff, gågrupper, kulturkveld, bingo, sittedans, snekkergruppe, trillegruppe, treff for førskolefamilier, ferieaktiviteter, tv-aksjonen, friskuskasser og stolpejakt. Noen av disse aktivitetene er nyoppstartet i år, mens andre aktiviteter har vært fast i flere år. Vi er heldig som har trofaste frivillige som stiller opp på disse aktivitetene uke etter uke gjennom hele året.

​Ellers har vi hatt noen enkeltarrangement som har vært svært vellykket. Blant annet arrangerte vi St.hans-feiring på sykehjemmet i juni sammen med Drevsjø sanitetsforening hvor vi serverte grillmat, kaffe og kake – i tillegg til at trekkspillklubben underholdt. En vellykket kveld for beboere på sykehjemmet og i omsorgsboligene rundt, samt pårørende.

I oktober markerte vi Verdensdagen for psykisk helse i Engerdalshallen. Vi hadde booket inn Marco Elsafadi som skulle holde foredrag for 5.-10. klasse på dagtid, samt åpent foredrag på kvelden hvor det kom 113 stk. Et prosjekt vi ble svært fornøyd med!

Også i 2019 var vi heldig og fikk tildelt tilskudd. Vi mottok kr. 48.000,- fra Gjensidigstiftelsen, midler som alle Frivillig-sentralene i Hedmark fylke gikk sammen om og søkte på. Disse midlene skulle brukes til trivselstiltak for å forebygge ensomhet på tvers av aldersgrupper, og våre midler blir benyttet på gågruppene/trillegruppa og bingoen. Ellers fikk vi i år også tilskudd til ferieaktivitetene, 110.000,- fra Bufdir. Et kjærkomment tilskudd som gjør det mulig for oss å gjennomføre ferieaktiviteter for 1.-4. klasse.

Vi søkte også om midler til opprettelse av en utstyrssentral i kommunen. Og i mai fikk vi den gledelige beskjeden om at vi fikk tildelt 100.000,- fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Så dette er et spennende prosjekt som vi jobber med og vi håper på åpning vinteren 2020.

Gode samarbeidspartnere er vi heldige å ha, både innenfor organisasjonen Engerdal kommune og blant lokale lag og foreninger. Dette er samarbeid som vi setter utrolig stor pris på, og som vi håper vi kan dra med oss inn i et nytt år!

De frivillige på Engerdal Frivilligsentral har i 2019 lagt ned ca. 670 timer med frivillig arbeid. Dette er timer som vi setter umåtelig stor pris på, og de 67 frivillige som vi har hatt innom dørene i året som har gått er gull verdt for oss. Men vi trenger fortsatt nye frivillige, så ta gjerne kontakt med oss om du har litt tid å avse for å glede noen andre. Vi håper i alle fall de 67 frivillige som vi har vil fortsette inn i et nytt år med oss.

Vi går nå inn i et år hvor usikkerheten for 2021 vil henge litt over oss. Det statlige tilskuddet kuttes kraftig ned fra 2021, og fremtiden til Engerdal Frivilligsentral er usikker. Men vi skal kjempe på, og håper at vi om et år også kan starte planleggingen av et nytt år på Frivilligsentralen.

Sist oppdatert: 14.02.2020 09:33:00