Opprettelse av akuttinnkvartering av flyktninger på Femundtunet

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Emneord (los) forsiden
Femundtunet

​Engerdal kommune har i møte i dag mottatt informasjon fra Blodstrupmoen Medical Equipment AS vedrørende opprettelse av akuttinnkvartering av flyktninger på Femundtunet, med mulig oppstart allerede fra fredag 16. oktober.

Blodstrupmoen Medical Equipment AS har inngått avtale med UDI som operatør på Femundtunet for akuttinnkvartering av flyktninger.

Avtalen er gjeldende fra 16. oktober 2015 til 5. januar 2016 for inntil 150 personer. Blodstrupmoen er fra før operatør på ytterligere 3 lokasjoner og har følgelig erfaring med denne type drift.

En akutt innkvartering er midlertidig opphold, før flyktningene kommer inn i sine ordinære mottak. Varigheten er normalt 1 til 2 uker for den enkelte.

Myndighetene benytter denne muligheten da strømmen av flyktninger inn til Norge nå er så stor at det ordinære mottaksapparatet ikke klarer å håndtere mengden. Gjennom private aktører sikrer man da allikevel en god behandling av flyktningene før man har nødvendig kapasitet tilgjengelig. På Femundtunet får man i tillegg til nydelig natur, god og næringsrik mat samt et trygt sted å sove.

Flyktninger gjennomgår helsesjekker.

Etableringen gir inntil 15 arbeidsplasser, i tillegg til lokale innkjøp som til enhver tid trengs.

På grunn av at det kommer svært mange flyktninger til Norge (for tiden 240 personer pr dag) opprettes det nå mange mottaksplasser på svært kort varsel rundt omkring i landet. Vi kommer tilbake med litt mer informasjon på våre hjemmesider så snart vi får dette fra UDI og Blodstrupmoen Medical Equipment AS.

Sist oppdatert: 11.02.2016 11:20:22