Informasjon angående motorisert fricamping i Engerdal kommune

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 09.07.2020 14:44:49 | Emneord (los) forsiden
Telt

Kommunestyret fattet i sitt møte onsdag 24.06.2020 vedtak om å midlertidig oppheve den lokale forskriften Engerdal kommune har hatt om motorisert fricamping – «Forskrift om plasseringstid i forbindelse med motorisert fricamping (campingvogner/bobiler og tilsvarende) langs Femund, Isterfossen og Femundselva, Engerdal kommune, Hedmark». En oppheving av forskriften vil i praksis bety at oppholdstiden i friluftsloven og allemannsretten gjelder også for områdene omtalt i forskriften.

Forskriften har tidligere muliggjort en plasseringstid for motorisert fricamping på disse områdene inntil 3 uker sammenhengende. Friluftsloven muliggjør å telte eller ha et annet opphold inntil 2 døgn uten eiers samtykke. Det er kun Engerdal kommune som har hatt en liknende forskrift for motorisert fricamping tidligere.

Opphevingen av forskriften har ikke trådt i kraft enda. Det er sannsynlig at dette vil skje i september da alle administrative avklaringer rundt opphevingen vil være på plass. Inntil videre vil forskriften gjelde som tidligere. Kommunen vil komme tilbake med en kunngjøring så snart vedtaket kan iverksettes i praksis.

Statskog og Engerdal fjellstyre har som grunneiere bestemt at hele «Femundlandet» får forbud mot motorisert fricamping. Forbudet gjelder ikke rasting og telting. Dette er det også signalisert støtte til gjennom kommunestyrets vedtak i møtet 24.06.2020. Bakgrunnen for dette er opplysninger fra ei arbeidsgruppe sammensatt av Engerdal kommune, Statskog, Engerdal fjellstyret og DFE (Destinasjon Femund Engerdal) om store slitasjeskader i terrenget, forurensning, sanitære forhold og smittefare. Vi ber om at bestemmelsen respekteres.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

Sist oppdatert: 10.07.2020 13:45:48