Oppdatering på ombygging av Elvbrua

Nye%20elvbrua

​Som informert i tidligere artikkel planlegger Statens Vegvesen å starte ombygging av Elvbrua etter påske. Det har vært mange meninger om dette og nå inviterer vi dere innbyggere til å komme med synspunkter.

Som informert i tidligere artikkel planlegger Statens Vegvesen å starte ombygging av Elvbrua etter påske. Prosjektet er planlagt å vare til månedsskiftet juni/juli, og vil etter Vegvesenets planer bli midlertidig erstattet av en gangbru og biloppstilling på begge sider.

Engerdal kommune har sammen med Rendalen kommune og Stor-Elvdal kommune vurdert at dette ikke er en tilfredsstillende løsning, og arbeider med Vegvesenet, Fylkeskommunen og Forsvaret for en løsning med en midlertidig kjørebru. Dette har Forsvaret respondert positivt til.

I kommunene gjøres nå konsekvensanalyser av en eventuell tre måneders periode uten kjørebro, og det er i hovedsak fire områder som kartlegges:

• Samfunns- og beredskapsmessige konsekvenser (brann, ambulanse, redning etc.)
  • Næringsmessige konsekvenser
  • Konsekvenser for pendlere
  • Konsekvenser for trafikken i sin alminnelighet, herunder turisttrafikken

Vi ber om at innbyggere som har synspunkter på konsekvenser av en stenging tar kontakt med Engerdal kommune for innspill.

Kontaktpunkter:

Samfunnsutvikler Sofia Brustad-Johnsen på telefon 947 87 901

Næringsutvikler Jan Aage Røtnes på telefon 928 03 000

Synspunkter kan sendes elektronisk til postmottak@engerdal.kommune.no

Sist oppdatert: 14.02.2020 15:25:34