Offisiell åpning magasinutstilling på Blokkodden

Varaordfører og direktør i Anno med saging for å markere åpning

​Fra Venstre direktør i Anno Museum Sven Inge Sunde og varaordfører Tor Erik Skramstad foresto den offisielle åpningen ved å sage med en gammel sag.

​I dag var det offisiel åpning av det nye magasinutstillingen på Blokkodden.  Gratulerer!

​Det var gledelig mange som hadde tatt turen i den iskalde nordavind for å være med på åpningen.  Og åpningen ble foretatt på en morsom vri ved å sage over en stokk.  I tillegg ble det sagt mye flotte ord om alle som har bidratt til at dette prosjektet har blitt vellyket.

For dere som ikke var med på åpningen;  ta dere en tur til Blokkodden og se den flotte utstillingen!  Nederst i artikkelen finner dere  noen bilder fra åpningen.

Prosjektet magasin/utstilling på Blokkodden:

I løpet av de siste årene har det blitt mer og mer påkrevd å finne løsninger for å bevare mange av de størren gjendstandene vi har på Blokkodden. Særlig kritisk var det for spillflåta og noen av båtene våre. Etter at jan Hoff Jørgensen, Åge Broløkken og Bjarne Granli var på en studietur til Siljafors skogsmuseum sommeren 2016 ble ideen om en enkel kombinert lager- utstillingshall født.

Hallen epå 280m2 ble kostandsberegnet til 1,5 millioner. Kommunestyret i Engerdal la dette inn i investeringsbudsjettet for 2017 og i august 2017 var hallen ferdig oppsatt innenfor kostnadsrammen.

Det er lagt inn ytterligere 5-600 000,- for innredning og formidlingsopplegg og Anno Museum har hatt hovedansvar for utformingen og gjennomføring av dette gjennom vinteren/våren 2018. I hallen er det innredet et isolert møte/konferanserom med plass til 30-50 personer med innredning og enkelt VAR-utstyr.  Hallen slik den framstår i dag er etablert innenfor en totalramme på ca 2 mill, og det synes vi er godt gjort.

Dette prosjektet har vist at det går an å etablere enkle magasin/formidlingsløsninger innenfor økonomiske overkommelige rammer. Noe som i sin tur gir perspektiver i forhold til en videreutvikling. Vi ser allerede nå at hallen er alt for liten, mange temaer og gjenstander har ikke fått plass, og at det bør jobbes med ett trinn 2.

Det er mange som har vært involvert i prosjektet og skal takkes: Prosjektgruppa (Jan Hoff Jørgensen, Jorunn Gunnestad, Gry Linderud, Anne Storbekken, Elisabeth Løvold, Marit Nerhagen, Åge Broløkken, Bjarne Granli, Ella B. Grønland), Løvås snekkertjenester, Engerdal Elektro, Knut Hansen, Brenna bygdeservice, Bo Berndtsson, Signe Drevsjø, Statskog, Engerdal anlegg og transport, Risbakken sag, Trysil kommuneskog, Engerdal kommuneskog.  I tillegg har også Sjur Åsgård, Uteseksjons i kommunen og Engerdal rør bidratt.

• Blomster fra Hedmark fylkeskommune         Blomster fra Hedmark fylkeskommune
  • Blomster fra Trysil kommune ved Anne Sætre        Blomster fra Trysil kommune ved Anne Sætre
  • Direktør i Anno Museum Sven Inge Sunde      Direktør i Anno Museum Sven Inge Sunde
  • Fra utstillingenFra utstillingen.jpg