Ny tilskuddsordning i Engerdal kommune

Sykler%20på%20fjellet

I Engerdal kommunes budsjettvedtak for 2013, ble det besluttet å øke eiendomsskatten fra 5 til 7 promille på verker og bruk. Det var et politisk ønske at økningen som det lokale næringslivet i Engerdal kom til å stå for, som i 2013 utgjør kr 140.000,- skulle avsettes til en ny tilskuddsordning for lokale næringsvirksomheter med forretningsadresse i Engerdal kommune. Avsetningen er tenkt som en årlig ordning.

Fremstillinga av forslag til retningslinjer for en slik tilskuddsordning skal utarbeides i samråd med næringslivet før forslagene til slutt legges fram for politisk behandling.

Rådmannen ønsker innspill fra næringslivet på hvilke tiltak den nye tilskuddsordningen bør støtte og videre forslag til retningslinjer.

Rådmannen hadde en kort presentasjon av den tiltenkte tilskuddsordningen på medlemsmøte til Destinasjon Femund Engerdal den 11.4.2013. Her kom det innspill på at en ny tilskuddsordning bør støtte fellsgodefinansiering som løyper, stier, informasjon og kommunikasjon mot gjest, etc.

Forslag sendes til postmottak@engerdal.kommune.no og merkes ”Ny tilskuddsordning”. Fristen for å komme med innspill settes til 4.juni 2013.

Katrine Kleiven
Næringsutvikler