Norwegian Day

nasjonalparksenter%20(2)

​Samling utenfor Nasjonalparksenteret

​I uke 23 har vi i Comeniusprosjektet hatt besøkt av elever og lærere fra 6 forskjellige land og på torsdag var det Norwegian Day.

​Prosjektet har deltakere fra 6 forskjellige europeiske land -Italia, Litauen, Tyrkia, Spania, Frankrike og Norge. Avslutningen av prosjektet har vært lagt til Norge og Engerdal. I løpe av denne uken har deltakerne opplevd mye og på torsdag var det Norwegian Day. Du kan lese mer om prosjektet i lenken til høyre. Her kan du også lese om produktene som er utviklet i prosjektet.

Fra Engerdal deltar elever som er på valgfaggruppen: Internasjonalt samarbeid.
Dagen starter med busstur fra Ebus til Elgå. Første stopp var omvisning/guiding på Nasjonalparksenteret i Elgå. Nedenfor er en liten bildesamling fra dette og det er flere billedkaruseller.

Deretter var det tid for litt mat og selvfølgelig tradisjonskost fra Engerdal og Elgå: Sikburger
Så kjøre bussene oss til Guttu for å besøke samene og få litt innblikk i samenes tradisjoner. Vi ble godt tatt imot av representanter som for anledning hadde kledd i seg i samenes nasjonaldrakter. Det ble informasjon om den sørsamiske bosettingen, lassokasting og steking av den tradisjonelle Gahkko. Dette ble en stor opplevelse for våre besøkende.
Så var det duket for den store festaften. Mihaela Nymoen ledet det hele på en glimrende måte. Ordfører Lars Erik Hyllvang ønsket alle velkommen og overrekte gaver til de forskjellige deltakende landene. Det ble servert koldtbord med lokal tradisjonsmat av både elg, rein og fisk. Det ble underholdning med den lokale musikkgruppen S.A.L.T og oppvisning av tradisjonsdans med Leikarringen. Leikarringen arrangerte også Polonese og familievals til stor glede for de utenlandske gjestene. Som avslutning på en vellykket kveld var det Disco for de yngre deltakerne og sosialt samvær for de voksne.

Bilder fra Norwegian Day kommer senere (på grunn av tekniske problemer)

Sist oppdatert: 18.06.2015 10:47:23