Mulig utvidelse av Asylmottaket på Drevsjø

Drevsjø%20statlige%20asylsøkermottak-%20mange%20ute%20vinteren

Antall asylsøkere som kommer til landet er stigende og behovet for nye mottaksplasser er akutt.
UDI signaliserer at med dagens ankomsttall det være behov for 100.000 nye mottaksplasser neste år. Selv med en halvering av ankomsttallene vil behovet være i størrelsesorden 40-50.000 nye plasser. Det må altså etableres 1000 til 2000 plasser hver uke.

Engerdal kommune har god kompetanse med på å drifte asylmottak og gode erfaringer med dette. Vi har derfor tatt kontakt med UDI for å drøfte muligheten for en utvidelse av mottaket på Drevsjø med ca 90 nye plasser. UDI er positive til dette og det jobbes nå konkret mot en utvidelse og bygging av nye blokker ved mottaket.

Engerdal kommune mener det vil være en bedre løsning for kommunen og våre innbyggere med en langsiktig avtale om utvidelse av Drevsjø mottak istedenfor å få kortsiktige løsninger med private drivere av akuttmottak. Engerdal kommune er opptatt av at dette vil skal være med å bidra til å løse den store humanitære utfordringen Norge og hele Europa har fått, samtidig som vi ser at dette vil gi arbeidsplasser i Engerdal på mottaket og i tilknytning til dette.

Vi jobber med å få på plass et åpent informasjonsmøte på kveldstid i løpet av uke 48 (neste uke) med informasjon om disse planene og med informasjon fra vårt eget mottak, fra Blodstrupmoen A/S om akuttmottaket på Femundtunet og fra andre i kommunen som jobber med flykninger og asylsøkere.

Sist oppdatert: 20.11.2015 15:55:39