Mobil- og Bredbånd i Engerdal kommune

bredbånd

​Engerdal kommune intensiverer arbeidet med å få tilfredsstillende mobil – og bredbåndsdekning i kommunen. I den forbindelse har kommunen etablert et konstruktivt samarbeid med Trysil kommune og Hedmark fylkeskommune og sammen etablert en dialog mot ulike leverandører hvor kartlegging av investeringsanslag og teknologiske løsninger hører med.

Samtidig har kommunestyret gjort følgende vedtak den 15.12.17:

For å sikre framdrift i arbeidet med bedre mobil – og bredbåndsdekning i kommunen avsettes det for 2017 kr 500.000 fra disposisjonsfond. Beløpet benyttes til å kjøpe inn ressurser til en prosjektkoordinator for å kartlegge det totale utbyggingsbehovet i kommunen, jobbe fram mulige finansieringsløsninger, følge opp henvendelser, supplere og ferdigstille søknader til NKOM, og bistå i realisering av utbygging. Det settes samtidig av 2 millioner kroner til en evt. framtidig kommunal medfinansiering av utbygging.

Til Info (og som sikkert flere har registrert det siste året) så har Telenor har transportert sin fiberkabel gjennom hele kommune fra Trysilgrensa (Engersjøen) og i luft fra Heggeriset – Engerdal sentrum – Drevsjø og til Sorken. Derfra er planen at kabelen føres i Femunden med innstikker til Buvika, Elgå og videre til Røros.

Engerdal kommune vil holde dere løpende orientert om det videre arbeidet.

Sist oppdatert: 22.12.2016 12:55:36