Mer bredbåndsglede i Engerdal

Terje Vestad og Jørgen Bjune ved kart på skjermbilde

​Med den foreløpig siste utbyggingskontrakten i boks, blir det mer bredbånd til engerdøler. På bildet ser vi Terje Vestad fra Engerdal kommune og Jørgen Bjune fra Telenor

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Telenor vant anbudsrunden om bredbåndutbygginga i Engerdal. Det var bare blide fjes å se da kontrakten ble undertegnet 4. juli.​

​Bredbåndsutbyggingen er et samarbeid med Trysil kommune og anbudet var lyst ut for begge kommunene.

Engerdal

I Engerdal kommune vil det i denne runden være  349 husstander som vil få tilbud om bredbånd:

• fra Engerdal sentrum og sørover til Trysil-grensa
  • fra Engerdal sentrum og nordover mot Femund
  • en avstikker til Lillebo
  • fra Engerdalssetra til Sølenstua
  • nordvestover til Sømådalen og Buvika, inkludert Johnsgaard Turistsenter

Trysil

Det er store områder som i denne runden er sikret fibernett og dermed høyhastighet på bredbåndet sitt:
  • restområder rundt Jordet og Slettås
  • strekningen fra Jordet til Engerdal
  • Landsjøåsen, Langtjernåsen og Galåsen
  • strekningen fra Støa til Linnes (dvs. Ljøradalføret)

Totalt omfatter det 417 husstander og 271 fritidsboliger. I tillegg har Telenor besluttet å bygge ut på Østby på eget initiativ, som en kommersiell utbygging uten offentlig tilskudd.

Stor økning

Alle disse områdene skal være ferdig utbygd i 2019. Da vil 64 % i Trysil ha fibernett mot bare 10 % i 2017. I Engerdal har 13 % fibernett i dag. Det tallet øker til 54 %.

Første trinn

For engerdølene er dette første trinn, men fungerende rådmann Terje Vestad kunne melde om et veldig offensivt kommunestyre som tar utålmodigheten til innbyggerne på alvor, forbereder seg på trinn 2 og ønsker bredbånd til alle engerdøler. Vi kommer med informasjon om trinn 2 så snart vi har klar opplysnignene.

Fire trinn i Trysil

Rådmann Jan Sævig synes det er utrolig artig at politikerne i to kommuner uti skogen tar tak og sikrer folket bredbånd. Han oppsummerte Trysils satsing i fire trinn:

1. Da kommunestyret i 2015 satte av penger til bredbåndsatsing
  2. Den pågående utbygginga i Jordet, Slettås og på Vestby
  3. Utbygginga som er sikret med dagens avtale
  4. Når vi får bredbånd ut til resten av Trysil

Samarbeid

Alle som var møtt opp på signeringsmøtet i Trysil rådhus, skrøt av det gode samarbeidet partene imellom; utbygger, kommuner, fylkeskommune, innbyggerne og Abakus som håndterer anbudsrundene.

Tilbudene

Svend Hoff Johnstad i Abakus fortalte at det kom inn to tilbud i denne runden. De ble vurdert ut fra kriteriene pris, kapasitet, dekningsgrad innenfor området (Telenor garanterer 100 %), tilstøtende områder og sluttbrukers abonnementsvilkår. Totalt sett hadde Telenor det beste tilbudet.

Stolt utbygger

Jørgen Bjune fra Telenor er både stolt og ydmyk over at de vant også denne anbudsrunden. Han skryter av tryslingene og engerdølene og drivet både politikere og administrasjon legger for dagen:

- Dere gjør en enestående jobb i kommunen. Og engasjementet fra innbyggerne - det er vel så bra. Kjempeoppslutningen fra dem gjør at kommunen og vi satser videre, sa han.

Tekst og foto:  Grete Myrvold Rydje,Trysil kommune

Sist oppdatert: 06.07.2018 22:14:15