Matrikkel og grunnbok er stengt fra 13. desember 2019 til 1. januar 2020

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 28.10.2019 10:18:32 | Emneord (los) forsiden
Norgeskart

​Har du tenkt til å kjøpe/selge eiendom før nyttår eller er du i gang med en delings-, seksjonerings- eller sammenslåingssak av eiendommen din, da er denne informasjonen nyttig for deg.

​Matrikkelen stenger fredag 13. desember kl. 18.00.
Grunnboken stenger fredag 27. desember kl. 20.00

Konsekvenser

Matrikkel:
Kommunen kan ikke registrere informasjon om:

• nye eiendommer
  • seksjonere/reseksjonere eiendom
  • endre eiendom
  • registrere nye bygninger, adresser
  • registrere konsesjon
  • Egenerklæring. Kommunen kan behandle egenerklæring om konsesjonsfrihet, men skjema må da sendes inn på papir med riktig signatur – ikke kopi og ikke e-post. Kommunen kan også behandle egenerklæringsskjema ved fremmøte i kundesenterets åpningstid. Etter at kommunen har behandlet egenerklæringen må dere selv sende egenerklæringen i lag med skjøte til Kartverket.

Grunnbok:
Ingen tinglysing i perioden grunnboka er stengt.

For å redusere risikoen med endringer må kommunen ferdigbehandle påbegynte saker som skal sendes for tinglysing innen 29. november. Dette gjelder spesielt:

• Reseksjonering der en eller flere seksjoner utgår
  • Matrikkelenhet satt historisk
  • Festenummer gitt bruksnummer
  • Oppheving av seksjonering, seksjonene er satt historisk
  • Oppretting av ny eiendom eller endring av eksisterende

Hvorfor?
Engerdal kommune får nytt kommunenummer fra 1. januar 2020. Det samme skjer med 311 andre kommuner i landet som er berørt av kommunereformen eller regionreformen. Dette vil kreve store endringer i Eiendomsregisteret (matrikkel) og grunnboken fra årsskiftet 2019/2020.

For å redusere risikoen og sikre kvaliteten på gjennomføringen av reformen, stenges matrikkelen og grunnboken for brukerne opp mot årsskiftet 2019/2020.

Sist oppdatert: 28.10.2019 10:30:12