Lars Erik Hyllvang ble i dag utnevnt til fosterhjemsambassadør

Engerdalsordfører
De fem ordførerne i Sør-Østerdal ble i dag utnevnt til ambassadører for fosterhjemsarbeid.
- Det sender et utrolig viktig signal rundt om i kommunene at ordførere har fokus på dette, sa leder i Fosterhjemstjenesten Asgeir Frankmo.

​– Å ha så interesserte og entusiastiske ordførere som disse med på laget, er kjempeviktig både for oss og det kommunale barnevernet.

Målet med Fosterhjemstjenestens ambassadørkampanje er å få utnevnt samtlige 22 ordførere i fylket. Tidligere er fylkesordfører, samt ordførerne i Hamarregionen og Fjellregionen utnevnt. Mot slutten av måneden skal den politiske toppledelsen i Glåmdalen utnevnes.

Ønskene fra Fosterhjemstjenesten er klare. Frankmo sa i sin innledning at de ønsker å komme inn på ulike arenaer for å informere om fosterhjemsarbeid, samt rekruttere flere hjem. Han håper ordførerne blant annet kan bidra som døråpnere til ulike fora. Informasjon og rekruttering er avgjørende, men oppfølgingen av fosterhjem er en kommunal oppgave. Her kan de nyutnevnte ambassadørene bidra mer konkret. – Vis omsorg for fosterhjemmene i kommunen deres og støtt barnevernet i deres oppgave med å følge dem opp i hverdagen, oppfordret Frankmo.

Etter utnevnelsen ble det tid for spørsmål og innspill fra de engasjerte ordførerne. Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug takket for tilliten og for oppdraget. Han tipset sine kolleger om å styrke fokuset på det kommunale barnevernet. Selv har han en skikkelig prat med barnevernsleder minst en gang i året, og har gjort seg gode erfaringer med det.

Ordfører%20S-Ø%20og%20Asgeir%20Frankmo
 Stolte fosterhjemsambassadører
Fv: (leder for Fosterhjemstjenesten, Asgeir Frankmo) Erik Hanstad (Elverum), Even Moen (Stor-Elvdal), Ole Martin Norderhaug (Trysil), Espen Andre Kristiansen (Åmot) og Lars Erik Hyllvang (Engerdal).
FOTO: Bufetat, Grethe Aaraas

Fakta:
I Hedmark bor rundt 400 barn i fosterhjem. En fjerdedel av disse bor i fosterhjem i Sør-Østerdal.
I vårt fylke må det årlig finnes hjem til rundt 90 barn og ungdom. Disse hjemmene rekrutteres fra samtlige kommuner i fylket.
Fosterhjemstjenesten gir generell opplæring og veiledning til fosterhjemmene.

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:28:22