Kurs i kostymesøm 23. mai

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Emneord (los) forsiden
Anna%20i%20Ødemarka

​Bilde fra Anna i ødemarka.

I samarbeid mellom Kopparleden teaterlag og Engerdal Frivilligsentral inviteres det til kurs i kostymesøm basert på tradisjonell bekledning fra Trysil/Engerdal.

Klær og bekledning er et viktig og kraftfullt virkemiddel i teatret, og i utendørsteatret om Anna i ødemarka er det også en reise tilbake til fordums tid. Kopparleden teaterlags oppsetning er satt på et ubestemt årstall mellom 1918 og 1930 og kostymene skal gjenspeile denne tidskoloritten.

I 2015 var vi så heldige å få med oss Marit Odden fra Trysil, som er utdannet kjole- og draktsyer. Hun har bl.a. jobbet med produksjon av historiske kostymer på Norsk Folkemuseum, jobbet med drakthistorie i Østerdalen, skrevet artikler og holdt foredrag om klesskikk i Trysil, og driver nå et prosjekt for å registrere gamle klesplagg og draktskikk fra Trysil.

Marit startet i 2015 arbeidet med å oppdatere kostymene til Anna i ødemarka slik at de skulle være tidsriktige, samtidig som at de måtte være praktiske på scenen, for eksempel med borrelås på innsiden, for kjappe skift.

På dette første kurset vil Marit fortelle om arbeidet med kostymene og hvordan gamle autentiske klær blandes med nysydde ting og redesign av klær fra bruktbutikk. Vi ser så på flere av kostymene, hva som må oppdateres, endres eller byttes ut, samt at nye kostymer til nye skuespillere skal settes sammen. Og selvsagt syr vi litt.

Du trenger ikke ha med egen symaskin, men ta gjerne med synål, målebånd og stoffsaks om du har. Og kurset er selvsagt GRATIS.

Vi oppfordrer alle til å bidra i kostymenes videre ferd mot forestilling, flere kursdatoer annonseres fortløpende.

Kurset holdes på Frivilligsentralen tirsdag 23. mai fra kl. 17-20.

PÅMELDING innen 18. mai til Lillian på epost: lst@engerdal.kommune.no eller tlf. 479 73 020.

Sist oppdatert: 04.05.2017 14:14:28