Konsert Engerdal sykehjem

Logo%20i%20hedmarks%20skoger

​​ «I HEDMARKS SKOGER»
- En folkemusikkturné i regi av Volumfestivalen 2015 arrangeres på Engerdal sykehjem søndag 7. juni kl 16.00.​

​KONSEPT OG PRODUKSJON
«I Hedmarks skoger» er en folkemusikkturné med tre av Hedmarks fremste unge folkemusikere: Sigrid Stubsveen (fele), Ole Nilssen (trekkspill), og Anders Lillebo (trøorgel), rettet mot et eldre publikum i Hedmark fylke. Turnéen vil foregå i tidsrommet 7.-21. juni, og vil bestå av 15 konserter i de ulike kommunene i Hedmark. Turnéen vil til slutt kulminere i 1 konsert under Volumfestivalen 2015, lørdag 20. juni, i Elverum.

Konserten, som har en varighet på ca. 40-45 minutter består først og fremst av musikk, men bindes sammen av tekstutdrag framført av musikerne selv. Utøverne legger også opp til samtale med publikum i etterkant av konserten, der de eldre får mulighet til å dele sine historier fra skogen. I forkant av konserten kan det derfor være en idé å snakke med beboerne om deres forhold til skogen.

Hedmark er kanskje mest kjent for å være et skogfylke, og naturlig nok er mye av folkemusikken inspirert av nettopp skogen. Musikerne har vært på skattejakt i flere folkemusikkarkiv, og lett etter musikk fra Hedmark med skog som tema. De vil vise mangfold innen folkemusikksjangeren i Hedmark når de framfører ulike låter fra hele fylket. Eksempler på musikk er springleiker fra Folldal etter opptak av for eksempel Melvin Trondsgård, polsmusikk etter kilder fra Os i nord til Finnskogen i sør, og runnom fra Trysil og Engerdal. I tillegg tar de i bruk salmetoner og bånsuller, og bruker melodimaterialet fra opptak av lokker etter for eksempel Ingeborg Ousten fra Dalsbygda og Helga Nordmoen fra Trysil.

Musikerne har fått mulighet til å bruke et eldre, lite brukt materiale som gjennom flere hundre år har vært en del av Hedmarks identitet. Å hente fram igjen, og børste støv av dette materialet er med på å skape bevissthet om den lokale kultur- og naturarven. «I Hedmarks skoger» er derfor et konsept som tar for seg kulturen i lys av naturen, og omvendt: mennesker formes og er avhengig av sine omgivelser. Gjennom folkemusikkens innfallsvinkler vil vi undersøke potensialet i det som omgir oss og som gjør innlandsfylket Hedmark så spesielt.

Konserten er et ledd i Volumfestivalens samarbeid med fylkesbiblioteket om en skrivekonkurranse der Hedmarkinger kan sende inn tekster inspirert av tittelen «I Hedmarks skoger», og utvalgte tekster vil bli presentert i løpet av konserten, både som fortalte anekdoter, og tonesatte sanger. Alle med et forhold til Hedmarks natur er invitert til å skrive en kort tekst i valgfri sjanger med skog som tema.

Artister%20-%20i%20Hedmarks%20skoger

OM VOLUMFESTIVALEN
Volumfestivalen er en årlig kulturfestival i Hedmark, der vedtektene lyder:
- Volumfestivalen skal arrangere en bærekraftig festival i Elverum som skal være en årlig arena for alle former for kunst og kulturelle uttrykk med hedmarkstilknytning.
- Volumfestivalen legger særlig vekt på å være en møteplass for studerende, nyutdanna og nyetablerte kunstnere.
- Volumfestivalen skal være en aktiv pådriver for å utvikle Hedmark som et levende og attraktivt kulturfylke.

Sist oppdatert: 08.06.2015 08:52:52