Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Kompetansenettverk lokalmat nav øst - Kurstilbud våren 2020

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 16.01.2020 13:53:47 | Emneord (los) forsiden
Lokalmat

​Godt nytt år til alle sammen. Da håper vi at du har hatt en fin julefeiring og er klar til å ta fatt på et nytt og spennende år med masse kurstilbud. Under er vårens kurs listet opp - for å få mer informasjon om kurset du er interessert i, klikk på den blå linken hvor det står: her.

 

Grunnmodul lokal kjøttforedling

Grunnmodulen er et breddefaglig kurstilbud innen kjøttforedling og går over 3 samlinger (av 2- og 3-dagers varighet). Det legges opp til individuell studie- og arbeidsperiode mellom hver samling. Gjennom teori og praktiske øvelser, samt bedriftsbesøk skal deltagerne få kunnskap om hva som må til for å kunne produsere egne kjøttprodukter.

Dato:

  • Samling 1 er 10.-12. januar på Nofima
  • Samling 2 er 24.-25. mars på Nofima
  • Samling 3 er 10.-11. juni - sted kommer

Påmeldingsfrist: 27. januar 2020.

Kontaktperson: Lene Øverby/Tom Chr Johannessen.

For mer informasjon klikk her.

 

Videregående kurs i spekematproduksjon

Kurset vil bestå av 2 kurssamlinger med praktisk og teoretisk innhold, samt erfaringsutveksling på samlingene.

Kurset vil fokusere på produksjon og foredlingsprosesser av hele spekematprodukter samt spekepølser fra ulike dyreslag. Det vil være økt fokus på bruk av melkesyrebakterier for å oppnå spekepølser og hel spekemat med ulik smaksprofil.

Dato:

  • Samling 1 er 2.-3. mars 2020 på Nofima
  • Samling 2 er 9.-10. september på Nofima

Påmeldingsfrist: 17. februar
Kontaktperson: Lene Øverby/Tom Chr Johannessen

For mer informasjon klikk her.

 

Mattrygghet og HACCP

Kurset gir innsikt i mattrygghet med mikrobiologi og hygiene, samt HACCP-metoden. Samtidig får deltagerne nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre mindre aktører. Kuret skal gi deltagerne kunnskap om mattrygghet, som gjør dem i stand til å vurdere risiko i egen bedrift.

Dato:

  • 3. mars på Thon hotel Arena, Lillestrøm

Påmeldingsfrist: 5. februar.

Kontaktperson: Gro H. Kleiberg.

For mer informasjon klikk her.

 

Grunnmodul Videreforedling av frukt og bær

Grunnmodulen består av 6 kursdager fordelt på 3 samlinger (2 kursdager pr samling). Kurset er en kombinasjon av teori, praksis og bedriftsbesøk. I løpet av kurset vil det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt gjennom bl.a. valg av utstyr, varmebehandling, tilsetnings- og hjelpestoffer, emballering og lagring.

Dato:

  • Samling 1 er 11.-12. mars på Nofima
  • Samling 2 er 5.-6. mai på Nofima
  • Samling 3 er 27.-28. oktober, sted kommer

Påmeldingsfrist: 2. mars.

Kontaktperson: Cecilia M. Kiippe.

For mer informasjon klikk her.

 

Syltetøy og gelé med mindre sukker, og bruk av alternative søtningsstoffer

Dette er et dagskurs som tar for seg frukt- og bærprodukter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato:

  • 9. juni på Nofima

Påmeldingsfrist: 29. mai.

Kontaktperson: Cecilia M. Kippe.

For mer informasjon klikk her.

Sist oppdatert: 16.01.2020 14:19:34