Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Invitasjon til møte - kulturminneplan for Engerdal

Av: Gerd Øverstad Galten | Emneord (los) forsiden
Fra%20gutulia%20-%20gammel%20skigard
​Fra gutulia
​​​​​​Det inviteres til et åpent oppstartmøte i kommunestyresalen i Enger torsdag  28 november klokka 19.00. Der vil vi gå mer grundig gjennom prosjektplanen og hvordan vi vil gjennomføre arbeidet.

​Her vil vi også få besøk av Hedmark fylkeskommunes koordinator i kulturplanarbeidet. Hun vil orientere, svare på spørsmål og motivere til et svært spennende arbeid!

Riksantikvaren og Hedmark fylkeskommune har satt i gang et arbeid med et kompetanseløft for å sikre en god forvaltning av kulturminner i kommunene, og har gitt tilsagn på økonomisk støtte til 3 utvalgte kommuner som vil sette i gang arbeidet med å utarbeide en kulturminneplan i år.
Engerdal kommune er veldig fornøyd med at vi er valgt ut som en av disse tre kommunene. De to andre er Grue og Elverum.

Kommunestyret vedtok 7/11 å sette i gang arbeidet med kulturminneplanen som er beregnet lagt fram til politisk behandling innen utgangen av 2014. Dette arbeidet skal blant annet kartlegge hva vi har av kulturminner i kommunen, prioritere de viktigste typene kulturminner, verdivekte disse og legge planer for bevaring og formidling av kulturminnene våre.

Det vil bli etablert en prosjektgruppe der blant annet lokale historielag og andre relevante grupper og instanser vil bli invitert til å delta. I tillegg til prosjektgruppa vil det også bli behov for frivillige/personell som kan bidra med lokalkunnskap og i det konkrete registreringsarbeidet i felt.
Disse personene vil få god opplæring/oppfølging og være et viktig bidrag i prosessen med å få kartlagt kulturminnene våre i hele kommunen. Hvis det er kultur- og historieinteresserte personer som har lyst til å delta i dette arbeidet eller få mer informasjon så ta gjerne kontakt med Engerdal kommune v/Bjarne Granli.


Alle interesserte er hjertelig velkommen!

Mer informasjon om prosjektet finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:26:48