Internasjonalt Comenius skolesamarbeidsprosjekt

Mihaele%20Nymoen
​Leder for Comeniusprosjektet Mihaela Nymoen
​Engerdal barne- og ungdomsskole kjører for andre gang et stort internasjonalt Comenius skolesamarbeidsprosjekt "United in Nature-National Nature, International Heritage".  Og denne gang avsluttes dette to-årige prosjektet i Engerdal fra mandag 1. juni til fredag 5. juni.

​Prosjektet har deltakere fra 6 forskjellige europeiske land - Italia, Litauen, Tyrkia, Spania, Frankrike og Norge. Hovedtema for samarbeid er nasjonalparker og lokal natur.  Gjennom dette prosjektet settes fokus på å utøve engelsk og internasjonalt samarbeid i reelt arena, hvor elever og lærere jobber sammen i transnasjonale workshop, både på skolen hos hver av samarbeidspartnerne, men også ute, i naturen, hos hver av de nasjonalparkene våre partnere har i nærheten.

Prosjektet er støttet finansielt av Europa Kommisjon, via SIU - Senter for internasjonalisering av utdanning, som er vårt nasjonalkontor med hovedansvar for godkjenning av internasjonale prosjektsøknader, blant annet.  Dette prosjektet er "skreddersydd" av Mihaela Nymoen for Valgfag - gruppa, Internasjonalt samarbeid., og startet 01.09.2013 og ender i år, den 30.06.2015.  I løpet av 2 år med transnasjonalt samarbeid, har det blitt gjennomført 5 pedagogiske utvekslingsreiser med elever og lærere, hvor engelsk har blitt brukt aktivt som samarbeidsspråk.

Det første møtet med gjennomført i Italia - Liverno.  Det andre møte i Litauen - Klaipeda. Det tredje møte i Tyrkia - Aydin og det fjerde møte i Spania - Alicante.

Det siste møte møtet finner sted i Norge i Engerdal i perioden 1. - 5. juni 2015. Norge er hovedkoordinatoren for hele prosjektet, via Mihaela Nymoen (lærer på Engerdal barne- og ungdomsskole) og derfor vil prosjektet bli avsluttet her. Det vil bli presentert sluttprodukter alle partnerne har samarbeidet tett for: "Multilingual flora- and fauna dictionary", "open calendar", "quizes about local national parks", "newsletters", "tree of friendship", "website", "project logo" og "e-diary".  Representanter fra ulike lokale, regionale og nasjonale virksomheter vil bli invitert til den store avslutningsseremonien "Norwegian Day" torsdag den 04.06.2015.  Begivenheten vil finne sted på i Elgå og Guttu. Dagen vil bli preget av ulike sosiale og kulturelle innslag og avsluttet med "gallamiddag" på Bryggeloftet".

Program for uken og Norwegian Day finner du til høyre under mer informasjon.

Vi er stolte over prosjektet som Engerdal barne- og ungdomsskole så aktivt er deltaker i og ønsker gjester fra Italia, Litauen, Tyrkia, Spania og Frankrike velkommen til Engerdal.  Elevene skal bo privat hos de elevene de har møtt i prosjektet og som de positive engerdøler vi er blir nok dette en uforglemmelig uke i Engerdal.

Sist oppdatert: 08.06.2015 11:57:26