Innsamling av bjørnemøkk under elgjakta 2019

Av: Lene Stensaas Rismyhr | Publisert: 06.09.2019 13:02:09 | Emneord (los) forsiden
Brunbjørn

​For å få en bedre oversikt over bestandsstørrelsen av bjørn i Norge har man fra 2006 samlet inn ekskrementer og
hår fra bjørn gjennom "Nasjonalt overvåkingsprogram for rovvilt".

​Det er fortsatt ønskelig å samle inn DNA‐prøver fra hele Hedmark, og Fylkesmannen Innlandet ber om at kommuner/grunneierlag/utmarksråd videreformidler dette til jaktlagene i kommunen (se dokumenter til høyre på siden). Vi vil samtidig understreke at alle kan bidra med innsamling av prøver dersom de finner bjørneekskrementer!

Det oppfordres til at ubrukt prøvemateriell fra tidligere år brukes til innsamling av DNA‐prøver. Rene, ubrukte brødposer kan også brukes, og sammen med nødvendige opplysninger om dato, sted, jaktfelt og kontaktperson kan prøvene kan leveres Statens naturoppsyn, SNO, for riktig merking.

Sist oppdatert: 06.09.2019 13:08:02