Innføringskurs i HACCP - for alle som frambyr mat i Engerdal

Matråd

HACCP står for Hazard Analysis (and) Critical Control Point og er en metode for å identifisere, kontrollere kritiske trinn i produksjonen, og forebygge at maten som produseres kan medføre helseskade for forbruker. Myndighetene stiller krav til innføring og opplæring av HACCP og gjelder for alle som arbeider med mat, både store og små.

​For hvem er kurset aktuelt: For alle som produserer eller frambyr mat.

Hvordan gjennomføres kurset: Et praktisk rettet kurs som hjelper deg å få HACCP på plass. Kurset er i 2 bolker à 4 timer med en måneds mellomrom, slik at du kan starte opp med din eget HACCP-arbeid i mellomtiden.

Første kurskveld tirsdag 23. august, kl. 18-22 i Engerdal kommunehus

• Hva må være på plass før en kan starte med HACCP
  • Gjennomgang av aktuelle farer; biologiske, kjemiske, fysiske og allergen
  • Beskrive produksjonen via flytskjema

Andre kurskveld tirsdag 20. september og siste del av kurset, kl. 18-22 i Engerdal kommunehus

• Oppbygging av fare analyse og HACCP-plan
  • Det vil bli praktiske eksempler rettet mot hver enkelt sin produksjon med utdeling av maler og eksempler

Faglig ansvarlig
Jorund Brynhildsvoll i Matråd AS, som er en kompetansebedrift innen næringsmiddel og vann. Deres visjon er å bidra til god matkvalitet gjennom analyse og rådgiving.

Kursavgift
Kursavgiften er kr 500,- som dekker kursmateriell, kaffe, te og noe å bite i. Påmeldingsfrist omgående. Påmelding er bindende.

Lokalmatprosjektet tilbyr deg/dere som produserer mat eller frambyr mat, et kurs til sterkt redusert pris i Engerdal. Håper så mange som mulig finner dette interessant og melder seg på.

Spørsmål og påmelding sendes til næringsavdelingen ved Katrine Kleiven tlf. 901 34 992,
e-post: kkl@engerdal.kommune.no eller Destinasjon Femund Engerdal ved Mia Faldmo
tlf. 404 04 349, e-post: mia@femundengerdal.no

Sist oppdatert: 19.08.2016 10:58:57