Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

​​​​​​​​​​​​​​ Kommunevåpen Logo - Engerdal nasjonalpark Nasjonalparkkomm​une


Stikkord A-Å | RSS | Facebook | Turistinfo​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Nyheter
  • Siste

Innføring kildesortering plast

Produkter av plast som kan gjenvinnes
​Styret i FIAS har vedtatt å innføre kildesortering av plast, med oppstart juli 2014.
​Ordningen vil omfatte ren og tørr plastemballasje fra husholdninger, som legges i egne plastsekker som hentes sammen med papiret hver 4.uke.

Bakgrunnen for vedtaket er målsettingen i avfallsplanen om halvering av klimagassutslipp innen 2017. Ved å gjenvinne plasten til nye plastprodukter i stedet for forbrenning, viser beregninger at FIAS kan redusere sine klimagassutslipp med 20%. Tallene tar utgangspunkt i at det samles inn 8 kg plast pr. innbygger pr. år. Det er et mål som bør være mulig å nå, ettersom innbyggerne i Norge kaster ca. 15 kg plast i året.

Plastinnsamling har liten konsekvens for renovasjonsgebyret. Merkostnadene oppveies av inntektene ved salg av plast, og det FIAS sparer når det blir mindre restavfall. Innsamlingen vil skje med to-kammerbil samtidig med papirinnsamlingen. Da holdes papir og plast adskilt ved innsamling, og det blir ikke mer kjøring.

Innsats fra hver enkelt innbygger er en forutsetning for at endringen skal bli vellykket. Da er det et godt utgangspunkt at kundemåling FIAS har gjennomført viser at 6 av 10 er positive til plastinnsamling. Det kan også nevnes at 90% av innbyggerne i Norge allerede har tilbud om plastinnsamling, så dette er noe mange har ventet på.

 Mer informasjon

FIAS

 

Sist oppdatert: 27.05.2015 15:26:31